ČUVENI FUDBALER PROTESTOVAO ISPRED BLEROVE KUĆE: Đani Ćurčić ODBIO DA IGRA, a za Dejli Mejl OVIM REČIMA pričao o NATO agresiji
Foto: EPA/Vladimir Vetkin, Starsport©, Twitter

NATO BOMBARDOVANJE 1999

ČUVENI FUDBALER PROTESTOVAO ISPRED BLEROVE KUĆE: Đani Ćurčić ODBIO DA IGRA, a za Dejli Mejl OVIM REČIMA pričao o NATO agresiji

Fudbal -

Čuveni fudbaler Saša Ćurčić tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine na sebi svojstven način izrazio je nezadovoljstvo.

Tadašnji fudbaler Kristal Palasa protestvovao je ispred rezidencije britanskog premijera Tonija Blera.

"Zašto američki i engleski piloti ubijaju naše ljude i ugrožavaju živote", zapitao se Ćurčić i dodao:

"Najbliže mete su 20 milja od kuće mojih roditelja, ali projektili mogu da zalutaju. Veoma sam zabrinut za njih. Veoma sam zabrinut za sve", rekao je legendarni srpski fudbaler za "Daily Mail".

Zbog situacije u kojoj se Jugoslavija našla, Ćurčić nije nastupao na meču protiv Bredforda.

"Nikada ne okrećem leđa klubu, ne radi se o tome. Treba da razgovaram sa ostalim fudbalerima da vidim da li će oni igrati. Ja samo želim da budem ambasador mira", poručio je te 1999. godine Ćurčić, a njegov trener Stiv Kopel imao je razumevanje za Ćurčića i Gordana Petrića, koji su u to vreme nosili dres ovog engleskog kluba.

"Rekao bih da igrači treba da se odmore. Mislim da ukoliko ne vidimo kraj bombardovanju nećemo ih videti u Bredfordu", kazao je tada Kopel.

NATO Agresija, bombardovanje Beograda, TC Ušće
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track