VLAHOVIĆ I LAZETIĆ NE MOGU DA SE POREDE: Milan ima jasan plan sa SRBINOM, ali ništa ne može odmah i preko noći
Foto: AP/Fabio Ferrari, Profimedia

u fokusu

VLAHOVIĆ I LAZETIĆ NE MOGU DA SE POREDE: Milan ima jasan plan sa SRBINOM, ali ništa ne može odmah i preko noći

Fudbal -

Italija bruji o dvojici Srba i dalje

Dvojica Srba Dušan Vlahović i Marko Lazetić okupirali su italijansku fudbalsku javnost. A, kako i ne bi, jer su članovi dva najveća i najmoćnija kluba sa Apenina - Juventusa i Milana.

Marko Lazetić
foto: Profimedia

Mladi Marko Lazetić pod lupom je medija koji kritikuju trenera Stefana Piolija i menadžment kluba što nemaju hrabrosti da tek punoletnom momku, pristiglom iz Crvene zvezde za 4.000.000 evra u januaru, daju šansu u prvom timu i utakmicama Serije A.

Dušan Vlahović
foto: EPA/Paolo Magni

Paolo Maldini i Frederik Masaro pozivaju na strpljenje, jer klub ima jasne planove sa Marko Lazetićem. Mediji u Italiji su radoznali, stalno istražuju sve što mogu o mladom Srbinu. Neizbežna su i poređenja sa zemljakom Dušanom Vlahovićem, prvom zvezdom Serije A.

Portal Kalčomerkato piše da Milan ima jasnu viziju šta želi i šta hoće od Marka Lazetića. Kako navode, nije slučajno da mladi Srbin nije izveden pred novinare, te da je odmah priključen prvom timu, da radi sa dvojicom fudbalskih čudovišta kakvi su Zlatan Ibrahimović i Olivije Žiru. Otkada je prešao kapiju čuvenog Milanela, Lazetić je podeljen između personalizovanih treninga i timskog rada sa ekipom.

Marko Lazetić
foto: Printskrin/Tviter

Prošlog vikenda Marko Lazetić debitovao je za mladi tim Milana protiv Verone. Iako je utakmicu napustio zbog povrede leđa, italijanski mediji pišu da su u tih 30 minuta mnogo videli. Pokazao je znatnu fizičku nadmoć, posebno od trenutka kada je stigao u Italiju, što pokazuje da je ispravno vođen od strane kluba. Ove nedelje trenirao je sa prvim timom Milana, pod palicom Stefana Piolija.

Utisci italijanske javnosti prema Lazetiću su i dalje veoma pozitivni, ali će biti potrebno vreme da ga vidimo na delu u prvom timu, jer su u prvom planu Žiru, Ibrahimović i Rebić. Milan se bori za titulu i ne može biti mesta za eksperimente, piše Kalčomerkato.

Marko Lazetić
foto: Printskrin/Instagram

Marko Lazetić će do kraja sezone minutažu skupljati u Primaveri za mladi tim. Na kraju sezone, uprava kluba doneće odluku šta je najbolje za njegov razvoj. Da li da ostane u istom sistemu treninga sa prvim timom i igranja za Primaveru, što je bio slučaj sa Dušanom Vlahovićem na početku karijere u Fjorentini. Ili će mu na leto naći klub u kojem će moći da se kali tokom cele sezone.

Empoli i Đenova već su pokazali interes da ga privole u svoju sredinu. Ono što je sasvim sigurno, Milan sigurno nije prestao da veruje u Marka Lazetića, koji će i dalje biti u fokusu i centru pažnje kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track