SRPSKI I HRVATSKI NAVIJAČI U BLISKOM I MASOVNOM KONTAKTU: Turski specijalci rešavaju problem! A oni nemaju milosti! Pakao u najavi
Foto: Dado Djilas, AP

Biće zanimljivo i na tribinama

SRPSKI I HRVATSKI NAVIJAČI U BLISKOM I MASOVNOM KONTAKTU: Turski specijalci rešavaju problem! A oni nemaju milosti! Pakao u najavi

Fudbal -

Domaćin predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu Katar poznat je kao mirna i ugodna zemlja, ali i kao jedna od najsigurnijih država na svetu.

Međutim, predstojeći Mundijal doneće domaćinu probleme sa kojima se do sada nije susretao.

Na istom mestu u istom gradu, u istim fan zonama, jedni s drugima će se naći Englezi, Nemci, Argentinci, Brazilci... a ono što je za nas još bitnije, Srbi i Hrvati.

Katar sasvim sigurno neće moći sam da podnese bezbednosnu organizaciju Mundijala, pa će morati da potraži pomoć, piše Jutarnji list.

Iz svake države učesnice stiže i policija te zemlje, ali je to simboličan broj ljudi. Katar ma dobre i kvalitetne "organe reda", ali im nedostaje iskustva. Zato su u pomoć pozvali Turke koji su se prekalili pre svega u istanbulskim derbijima.

Turci, čija se reprezentacija nije plasirala, obučavali su ovdašnje kolege, a za SP šalju u pomoć čak 3.250 ljudi. Od toga tri hiljade policajaca specijalizovanih za nerede (kod nas bi to bila interventna policija), stotinu pripadnika specijalnih snaga, pedeset stručnjaka za bombe i druge eksplozivne naprave, a s njima i 50 pasa i njihovih operatera.

Turski specijalci poznati su po tome što nemaju milosti, a mogao bi ih čekati veliki posao jer samo po našem slučaju znamo da hrvatski i srpski fudbalski navijači nikad nisu bili u tako bliskom i masovnom kontaktu kao što će se dogoditi u Kataru. Na velikim takmičenjima A reprezentacije su igrale u različitim gradovima, u kvalifikacijama nije bilo gostiju. Sad će međunarodne fan zone biti mesto susreta, a kako su i naši i Srbi poznati po sukobljenim pesmama i porukama koje savršeno razumeju, trebaće kontrolisati usijane glave.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track