ŠEST MESECI ZATVORA ZA RASISTIČKE PORUKE RAŠFORDU: Presuda zbog vređanja nakon promašenog penala u finalu protiv Italije na EP!
Foto: Profimedia

sudski epilog

ŠEST MESECI ZATVORA ZA RASISTIČKE PORUKE RAŠFORDU: Presuda zbog vređanja nakon promašenog penala u finalu protiv Italije na EP!

Fudbal -

Čovek koji je slao engleskom fudbaleru Markusu Rašfordu rasističke uvrede na Tviteru, nakon što je Rašford promašio penal u finalu Evropskog prvenstva 2020, osuđen JE na šest meseci zatvora na sudu za prekršaje u Kidenminsteru.

Džastin Li Prajs slao je rasističke tvitove igraču Mančester junajteda nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva u julu 2021, naveo je portparol Kraljevske tužilačke službe, preneli su britanski mediji. Prajs je prethodno priznao da je slao neprimerene poruke preko društvene mreže na saslušanju 17. marta. Iz Kraljevske tužilačke službe naveli su da je Prajs pokušao da promeni svoje korisničko ime nakon što je tvit prijavljen, nakon čega je porekao krivično delo na prvom policijskom ispitivanju nakon hapšenja, zatim je na drugom razgovoru priznao.

Rašford i njegovi saigrači Džejdon Sančo i Bukajo Saka bili su mete zlostavljanja na društvenim mrežama nakon finala Evropskog prvenstva, u kom je Italija nakon penala savladala Englesku rezultatom 3:2. Mural u Mančesteru posvećen Rašfordu takodje je uništen, nakon čega je ponovo oslikan porukama podrške.

- Oni koji vredjaju igrače na rasnoj osnovi uništavaju igru za sve. Nadam se da ovo šalje poruku da nećemo tolerisati rasizam i da će prestupnici biti kažnjeni koliko to zakon dozvoljava", izjavio je viši tužilac Kraljevske tužilačke službe Mark Džonson.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track