DESET SEKUNDI IH DELILO OD OSTVARENJA SNA: Predsednik Alžirske fudbalske federacije podneo ostavku posle tragične eliminacije
Foto: Profimedia

KATAR 2022

DESET SEKUNDI IH DELILO OD OSTVARENJA SNA: Predsednik Alžirske fudbalske federacije podneo ostavku posle tragične eliminacije

Fudbal -

Predsednik Alžirske fudbalske federacije podneo ostavku zbog neuspeha u kvalifikacijama za SP

Predsednik Alžirske fudbalske federacije (FAF) Čaraf Edin Amara podneo je danas ostavku, nakon što Alžir nije uspeo da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru.Alžir je nakon produžetaka eliminisan od Kameruna.

"Eliminacija je bila kao kraj sna. Deset sekundi nas je delilo od našeg sna. To je fudbal, ponekad je okrutan", izjavio je Amara.

Eliminaciju alžirskog tima "ne treba doživljavati kao nacionalnu dramu, čak i ako je to narodno razočarenje", ocenio je on.

FAF je na svom zvaničnom sajtu objavio da će uložiti žalbu Fifa i zatražio da se utakmica ponovi zbog "skandaloznog suđenja" Gambijca Bakarija Gasame.

Međutim, predsednik AFA smatra da su "male šanse da se meč ponovi" i da "ne želi da prodaje iluzije" alžirskim navijačima.

Kamerun je eliminisao Alžir i plasirao se na SP golom Karla Tokoa Ekambija u četvrtom minutu nadoknade drugog produšetka.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track