UKRAJINCI SU GA UNIŠTILI ZBOG OSTANKA U RUSIJI: Danas je Timoščuk doživeo SAOBRAĆAJKU, ali nije životno ugrožen
Foto: EPA

ne da mu se

UKRAJINCI SU GA UNIŠTILI ZBOG OSTANKA U RUSIJI: Danas je Timoščuk doživeo SAOBRAĆAJKU, ali nije životno ugrožen

Fudbal -

Ukrajinac kojem su zemljaci oduzeli sve počasti imao neprijatnost u Sankt Peterburgu

Anatolij Timoščuk imao je saobraćajnu nesreću u Rusiji. Ukrajinac koji je bio stalna meta svojih zemljaka prvih nedelja specijalne operacije Rusije u Ukrajini, doživeo je još jednu neprijatnost.

Anatolij Tiimoščuk
foto: EPA / PETER POWELL

Zbog odluke da ostane u Rusiji i nastavi da radi kao trener u Zenitu, žestoko ga je vređala bivša supruga Nadežda u nemačkim medijima, ali i nekadašnji saigrači iz reprezentacije Ukrajine.

FS Ukrajine mu je zbog toga što nije osudio Rusiju oduzeo sve počasti, trofeje, ali i trenersku licencu. Bez obzira što je i dalje rekorder po broju utakmica, jer je za Ukrajinu odigrao 144 meča.

Anatolij Timoščuk
foto: Printskrin/Instagram

Prema pisanju ruske Gazete Anatolij Timoščuk doživeo je saobraćajnu nesreću na putu do trening centra Zenita. Ukrajinac na sreću nije povređen, ali je zbog cele situacije propustio trening.

- Anatolij je dobro. Nije bilo zdravstvenih posledica. Timoščuk se već vratio na dužnost – rekao je za Čempionšip generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev.

Anatolij Timoščuk
foto: Printskrin/Instagram

Timoščuk je član stručnog štaba Zenita od 2017. godine. Počeo je na kraju sezone 2016/17 kod Rumuna Mirčee Lučeskua, zatim je ostao u stručnom štabu kod Italijana Roberta Manćinija i zadržao mesto u timu sadašnjeg trenera Sergeja Semaka, pod čijim vođstvom je Zenit poslednji put postao prvak države.

Anatolij Timoščuk je kao fudbaler igrao za Zenit u koji je došao 2007. iz Šahtjora iz Donjecka. Tu je postao kapiten, a dve godine kasnije otišao je u Bajern. Sa Zenitom je osvojio šampionat i Superkup Rusije, kao i Kup UEFA i Superkup Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track