ŠVAJCARSKI LIST UPOZORAVA SVOJE ALBANCE: Biće tenzije! Ne smete da provocirate Srbe!
Foto: EPA, Profimedia

analiza

ŠVAJCARSKI LIST UPOZORAVA SVOJE ALBANCE: Biće tenzije! Ne smete da provocirate Srbe!

Fudbal -

Žreb je ponovo spojio Srbiju i Švajcarsku.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi G na Svetskom prvenstvu u Kataru sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, odlučeno je u petak žrebom u Dohi.

Poslednji okršaj ovih rivala (SP Rusija 2018.) ostao je upamćen po sramnim provokacijama Albanaca koji brane boje švajcarske reprezentacije.

Ugledni švajcarski list "Blik" nije oduševljen što će njihov nacionalni tim poovo igrati protiv Srbije.

"Dogodilo se ono čemu se niko nije nadao: Švajcarska ponovo igra protiv Srbije. I to, verovatno, o odlučujućoj trećoj utakmici. Nakon iskustva na Svetskom prvenstvu 2018. godine, sa provokacijama naših igrača Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su slavili pokazujući dvoglavog orla, ovo će biti izazov", piše Blik.

Švajcarski list ističe da će vladati ogromna tenzija na ovom meču i upozorava svoje igrače.

"Ne samo na terenu, već i van njega. Igrači moraju psihički da budu spremni za ovaj meč i da ne provociraju. Dobro je što u Muratu Jakinu sada imate trenera koji će sigurno podići svest i rešiti stvari", navodi se u tekstu.

"Blik" se nije bavio samo tenizijama i provokacijama, već i analizom same igre Orlova. Upozoravaju Švajcarce da je naša reprezentacija dosta jača nekog pre četiri godine u Rusiji.

"Srbija je jača nego što je bila pre četiri godine na SP kada su poraženi od Švajcarske 2:1. Imaju odlične tehničare poput Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića-Savića. Srbija sada ima i novu zvezdu na fudbalskom nebu. Dušan Vlahović je superstar Juventusa i vredi oko 85 miliona švajcarskih franaka. Po svemu sudeći vodiće se borba za mesto broj dva u grupi između Srbije i Švajcarske. Ako Švajcarska hoće u nokaut fazu, mora da pobedi Srbiju".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track