ŠAMAR U LICE SRBIJI! Šaćiri i Džaka obećali da se neće ponoviti, PA ŠTA JE ONDA OVO?! Ova sramota samo u Švajcarskoj prolazi! FOTO
Foto: Profimedia

nova provokacija

ŠAMAR U LICE SRBIJI! Šaćiri i Džaka obećali da se neće ponoviti, PA ŠTA JE ONDA OVO?! Ova sramota samo u Švajcarskoj prolazi! FOTO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je u petak da će na Svetskom prvenstvu u Kataru ponovo da igra protiv Brazila i Švajcarske.

Gotovo identična grupa kao ona iz Rusije iz 2018. godine čeka "Orlove", a jedina razlika je u tome što u Kataru neće biti Kostarike, već je četvrto mesto zauzeo Kamerun.

Srbija još uvek dobro pamti utakmice sa prethodnog Mundijala, posebno meč drugog kola u kojem je naša reprezentacija imala prednost na poluvremenu golom Aleksandra Mitrovića, da bi potom primila dva gola u nastavku.

Strelci za Švajcarsku bili su Granit Džaka u 52. i Đerdan Šaćiri u 90. minutu, a dobro se pamti i kontroverzni način na koji su proslavili golove.

Upravo zbog tih proslava je Andreas Beni, novinar švajcasrskog "Blika", uoči žreba poručio kako mu je jedina želja za žreb da njegova zemlja izbegne Srbiju poručivši da nikome nisu potrebne nacionalističke poruke.

Podsetimo, reprezentativci Švajcarske poreklom sa Kosova, nakon svojih golova su pokazivali albanskog dvoglavog orla.

Njih dvojica su novnačno kažnjeni, a sa njima i tadašnji kapiten Štefan Lihtštajner, koji se iz nekog razloga pridružio saigračima pokazivajući orla.

Sva trojica su se izvinili zbog incidenta i istakli su da se tako nešto nikada više neće ponoviti.

Međutim, ponovilo se...

Jednu od poslednjih mečeva pred Mundijal Švajcarska je odigrala protiv reprezentacije tzv. Kosova u sredu, 29. marta, tri dana pred žreb.

Navijači tzv. Kosova u Švajcarskoj
Navijači tzv. Kosova u Švajcarskojfoto: EPA/Michael Buholzer

A na tribinama stadiona u Lecigrun Cirihu ponovo su viđene provokacije na račun Srbije i pokazivanje pomenutog simbola od strane mladih navijača koji su sa sobom imali i zastavu izmišljene države.

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Gol za goste postigao je Rašica u 52. minutu dok je konačan rezultat postavio Lotomba u 61. minutu. Pomenuti Džaka je izmenjen u 63. minutu, dok je Šaćiri napustio teren 12 minuta kasnije.

Švajcarsku očekuju utakmice Lige nacije tokom leta, a onda eventualne generalne probe pred početak Svetskog prvenstva, prvog koji se ne održava tokom leta zbog visokih temperatura u Kataru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track