GRUPA SMRTI ZA KADETE SRBIJE: Rivali jači nego u Kataru, koliko mogu Krivokapićevi sinovi na EP?!
Foto: FSS

napred, momci

GRUPA SMRTI ZA KADETE SRBIJE: Rivali jači nego u Kataru, koliko mogu Krivokapićevi sinovi na EP?!

Fudbal -

Orlići imaju čemu da se nadaju u Izraelu

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) ostvarila je veliki uspeh plasmanom na Prvenstvo Evrope koje će biti održano u Izraelu od 16. maja do 1. juna. U Grupi C Srbija će igrati protiv Španije, Turske i Belgije. Čini se, grupa jača nego ona na SP u Kataru, gde će igrati A tim.

Radovan Krivokapić
foto: FSS

Mladi fudbaleri Španije su najuspešnija nacija u istoriji kadetskih EP, pošto su ovo takmičenje osvajali devet puta. Turci su bili šampioni dva puta, dok su Belgijanci tri puta igrali polufinala na kontinetalnim prvenstvima.

Žrebu koji je održan danas u izraelskom gradu Hercliji, prisustvovali su selektor Radovan Krivokapić i tim menadžer Dušan Gelić.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića imali su dva veoma uspešna kvalifikaciona kruga. U prvom su za rivale imali Hrvatsku, Bugarsku i Lihteštajn, a u direktnom meču sa Hrvatskom ostvarili su plasman u elit rundu.

Kadetska reprezentacija Srbije
foto: FSS

U drugom, završnom krugu kvalifikacija domaćin turnira bila je Slovenija, a rivali još Turska i Vels. I posle mnogo uzbuđenja, ali pre svega pokazanog kvaliteta i karaktera, Srbija je završila turnir kao prvoplasirana selekcija ispred Turske i Slovenije. Sledi odlazak na EURO U17 i prilika da se Krivokapićevi kadeti izmere sa najboljima na kontinentu.

Radovan Krivokapić
foto: FSS

RASPORED

SRBIJA – Belgija, 17. maja

SRBIJA – Turska , 20. maja

SRBIJA – Španija, 23. maja

Srbija se ukršta sa Grupom D u kojoj se nalaze Danska, Portugal, Škotska i Švedska, a mečevi su na programu 26. maja. Polufinale je na programu 29. maja, a finalni susret 1. juna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track