GVARDIOLA JE NAJBOLJI TRENER NA SVETU! Klop pred veliki derbi: Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za meč sa Sitijem
Foto: AP

PREMIJER LIGA

GVARDIOLA JE NAJBOLJI TRENER NA SVETU! Klop pred veliki derbi: Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za meč sa Sitijem

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da su njegovi igrači imali dovoljno vremena da se spreme za meč sa Mančester sitijem, kao i da ovaj duel neće odlučiti šampiona Premijer lige.

"Ne brinem za želju mojih igrača... Posle meča sa Benfikom (3:1), smo bili svesni da nas sada čeka Siti i spremni smo. Igrali smo u utorak, tako da smo imali dovoljno vremena da se pripremimo i oporavimo za ovaj meč", rekao je Klop, preneo je Skaj.

Fudbaleri Liverpula gostovaće u nedelju ekipi Mančester sitija, u meču 32. kola Premijer lige.

Siti posle 30 odigranih utakmica vodi sa 73 boda, dok je Liverpul drugi sa bodom manje.

Liverpul je u Premijer ligi upisao 10 uzastopnih pobeda, a u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona su na gostovanju savladali Benfiku sa 3:1.

Klop je dodao da ne može da govori o tome da li će meč biti odlučujući, već da može samo da prodje kroz nekoliko scenarija.

"Ako pobedimo imaćemo dva boda više. Ako izgubimo imaćemo četiri boda zaostatka. Ako neko misli 'to je to', ja ne mogu da promenim. Siguran sam da u Sitiju neće razmišljati na ovaj način. Ako bude bilo nerešeno razlika će biti jedan bod. Zaista se radujem izazovu", rekao je nemački trener.

Trener Liverpula je svog kolegu na klupi Sitija Pepa Gvardiolu nazvao "najboljim trenerom sveta".

Uoči četvrtfinalne utakmice Lige šampiona izmedju Mančester sitija i Atletiko Madrida, Gvardiola se našalio da je možda pronašao rešenje, da igra sa 12 igrača, nakon komentara da previše komplikuje sa taktikom.

"To je ironija. Video sam da je ove nedelje u Ekvadoru bilo priče kako ne razumem Luisa Dijasa. Vi imate odgovornost na ovoj planeti. Ako želite da razgovarate sa nama, molimo vas da nam pomognete... Pep je najbolji trener na svetu", ocenio je on.

On je istakao da u sportu najviše pomaže, ukoliko imate jakog protivnika.

"Na duge staze, to vam najviše pomaže. Siguran sam da su Rafael Nadal i Rodžer Federer mnogo pomogli jedan drugom, siguran sam da to ne bi bio slučaj da nisu igrali jedan protiv drugog", rekao je Klop.

Meč izmedju Mančester sitija i Liverpula na programu je u nedelju od 17.30.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track