SUDIJA PONIŠTIO ZVEZDI GOL U DERBIJU I ŠOKIRAO: Pa, vodite 3:0, pa dosta vam je!

zanimljivo

SUDIJA PONIŠTIO ZVEZDI GOL U DERBIJU I ŠOKIRAO: Pa, vodite 3:0, pa dosta vam je!

Fudbal -

Knjiga "Piksi 10" donosi brojne zanimljivosti

Od dana kada je s drugarima iz ulice jurio za loptom po prašnjavim terenima Pasi Poljane, do veličanstvene noći u Lisabonu, kada je pobedom protiv Portugala ispunio obećanje dato naciji na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Sve to preneto je na papir. Za vijek vijekova.

Napisana perom Nebojše Petrovića, autora koji je više od 30 godina neposredni svedok Stojkovićevih podviga u igračkoj, funkcionerskoj i trenerskoj ulozi, knjiga obiluje autentičnim anegdotama, memoarima i interesantnim detaljima iz života i karijere niškog umetnika u kopačkama.

ODLOMAK IZ KNJIGE

- Prvi derbi sam izgubio, ali zato drugi... Krenuli smo furiozno i Partizan je posle pola sata ličio na boksera koji je dobio udarac u bradu i tetura se po ringu očekujući svakog časa gong za kraj meča. Počeli su golovi... jedan, drugi, treći. Onda dolazi i četvrti, Musemićeva lopta u prostor, ja dolazim iz dubine, bio sam bar tri metra iza poslednjeg igrača Partizanove odbrane, driblam Omerovića i iz mrtvog ugla šaljem loptu u mrežu - glasi Piksijevo sećenje uz dodatak:

- Dešava se nešto neverovatno, Dušan Čolić poništava gol zbog ofsajda, iako nije bilo nikakve signalizacije njegovog pomoćnika. Pošto je to bilo u 36. minutu, vrlo brzo je odsvirao kraj prvog poluvremena i kad smo krenuli ka tunelu, ja ga pitam: "Majstore, da li je moguće da si samo ti video ofsajd?" A znaš šta mi je Čolić odgovorio? Kaže: "Pa mnogo je, dosta vam je 3:0." Okej, bar je bio iskren (smeh). Da je priznao gol, mislim da bi Partizan doživeo jedan od najtežih poraza u svojoj istoriji.

Dragan Stojković

Knjiga o Piksiju u izdanju "Vukotić Media" već se nalazi u većim knjižarama u Srbiji, iako je zvanična promocija zakazana za 18. maj u Beogradu.

Kurir sport

Bonus video:

02:18

Piksi dobio prestižnu nagradu u Nišu, pa otkrio šta očekuje na svetskom prvenstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track