PARTIZAN SE OSVETIO ČUKARIČKOM: Crno-beli TROJKOM ispratili Brđane i vratili se u šampionsku trku! VIDEO
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN SE OSVETIO ČUKARIČKOM: Crno-beli TROJKOM ispratili Brđane i vratili se u šampionsku trku! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana u drugom kolu plej-ofa šampionata Srbije na stadionu u Humskoj ulici savladali Čukarički rezultatom 3:1

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Čukaričkog sa 3:1, u utakmici drugog kola plej-ofa Super lige Srbije.

Golove za crno-bele postigli su Bibras Natho u 20. minutu sa penala, Igor Vujačić u 49. i Rikardo Gomeš u 52. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Čukarički bio Stefan Kovač u 61. minutu.

Posle dva vezana remija, Partizan je upisao 26. pobedu od početka šampionata i drugi je na tabeli sa 83 boda, odnosno ima dva manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Ekipa sa Banovog brda je treći tim lige sa 54 osvojena boda.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su posle prvog poluvremena imali prednost od 1:0, pogotkom Natha sa "bele" tačke. Prethodno je rukom u kaznenom prostoru igrao Uroš Drezgić.

Crno-beli su pitanje pobednika na ovom meču rešili na početku drugog poluvremena, golovima u 49. i 52. minutu.

Prvo se Vujačić najbolje snašao u kaznenom prostoru posle centaršuta Natha i greške jednog igrača Čukaričkog, a potom je Izraelac lepo proigrao Rikarda kojem nije bilo teško da savlada Novaka Mićovića sa petnaestak metara.

Konačan rezultat postavio je Kovač u 61. minutu, iskoristivši grešku Siniše Saničanina.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu plej-ofa dočekati TSC, dok će Čukarički gostovati Crvenoj zvezdi

1 / 4 Foto: Starsport

Kraj utakmice:

Drugo poluvreme

90. minut - Utakmica je završena

81. minut - izblokiran udarac bivšeg fudbalera Zvezde Mijailovića, posle njegovog lepog lažnjaka.

Partizan
foto: Starsport

77. minut - Nova izmena u Partizanu, Jevtović umesto izvanrednog Natha, nagrađenog aplauzima malobrojne publike.

73. minut - Opasan napad gostiju, Endijaj se našao u šesnaestercu, delovalo je da može da bude opasno, međutim preterao je s driblinzima.

61. minut - GOOOL - Stefan Kovač (Čukarički), mladi fudbaler gostiju vraća nadu timu sa Banovog brda, štoper Partizana Siniša Saničanin je napravio veliku grešku - 3:1

60. minut - izmene u Partizanu, Jović umesto Terzića, Holender zamenio Meniga

54. minut - prilika za Čukarički, ali je Senegalac endiaje uspeo samo da zakači loptu, nedovoljno da se ozbiljno ugrozi golman Stevanović.

52. minut - GOOOL - Rikardo Gomeš, 23. gol najboljeg strelca Superlige Srbije, precizan udarac i lopta se od stative odbija u gol! Odlična asistencija Natha i realizacija Rikarda - 3:0

49. minut - GOOOL - Igor Vujačić, štoper Partizana koristi poklon od igrača Čukaričkog i sa oko pet metara je ugurao loptu u mrežu. Njegov drugi prvenstveni gol, oba postigao protiv Čukaričkog - 2:0

46. minut - počelo je drugo poluvreme na stadionu Partizana.

Prvo poluvreme

Partizan
foto: Starsport

43. minut - Natho iz sjajne pozicije za malo neprecizan sa oko 12 metara, odlično ga uposlio desni bek Miljković.

21. minut - pokušaj iskosa Holanđanina Kvinsija Meniga, ali šutira pored gola.

20. minut - GOOOL - Natho iz penala, siguran realizator sa bele tačke - 1:0! Deveti pogodak kapitena Izraela u crno-belom dresu!

Partizan
foto: Starsport

18. minut - penal za Partizan! Akciju započeo mladi Terzić, posle šuta Natha u gol-prilici, lopta pogađa u ruku fudbalera Čukaričkog Drezgića, koji dobija žuti karton.

14. minut - silovit šut kapitena Zdjelara sa velike udaljenosti, lopta za malo prohujala pored gola Čukaričkog.

12. minut - udarac Natha sa dvadesetak metara, 20-godišnji golman gostiju Novak Mićović siguran!

5. minut - korner za Čukarički, Saničanin zaustavlja Kovača u prodoru, priliku ima i Senegalac Endijae, ali nije dobro reagovao iz obećavajuće pozicije pred golom Partizana

3. minut - prvi korner za Partizan, koji je odlično izveo Jojić, Rikardo šutira glavom, ali mladi golman gostiju Mićović brani jednom rukom!

1 minut - počeo je meč na stadionu u Humskoj ulici

Gradski derbi drugog kola plej-ofa Superlige Srbije u fudbalu između Partizana o Čukaričkog biće odigran u sredu na stadionu u Humskoj ulici, sa početkom u 18.05 časova. Crno-beli su željni osvete, posle nedavno kiksa u prvenstvu na banovom brdu, gde su osvojili samo mršav bod!

SASTAVI TIMOVA

Partizan - Čukarički (2:0)

Stadion: Partizana. Sudija: Dejan Trifković. Strelci: 1:0 Natho (20. iz penala), Vujačić (49), 3:0 Rikardo Gomeš (52), 3:1 Kovač (61)

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vučačić, Saničanin, Lutovac, – Zdjelar, Jojić - Menig, Natho, Terzić - Rikardo. Trener: Stanojević.

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić, Tošić – Kovač, Mijailović - Belić, Ndijaje, Savić - Rakonjac. Trener: Lešnjak.

Prvobitni termin odigravanja utakmice je bio u 18.30, ali je pomeren za 25 minuta ranije, kako bi navijači crno-belih imali dovoljno vremena da bodre košarkaše Partizana, koji igraju istog dana od 20,30 časova u “Areni” meč osmine finala Evrokupa protiv Burse. Želja domaćina je i da na stadionu Partizana bude što više navijača, jer će podrška sa troibina biti preko potrebna.

Ova dva tima su nedavno igrala na Banovom brdu meč 30. kola, poslednjeg u regularnom delu šampionata, u kojem nije bilo ni pobednika niti golova.

Crno-beli šest kola pre kraja Superlige zauzimaju drugo mesto, sa 80 bodova, dok je Čukarički na trećem mestu, sa 54 boda.

Duel u Humskoj sudiće Dejan Trifković, pomagaće mu Svetozar Živin i Milan Šutulović, dok je četvrti arbitar Pavle Tomić. U VAR sobi će biti Momčilo Marković i Nikola Đorović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track