PRETUŽNO Ovi sportisti su doživeli NAJTEŽE ŽIVOTNE TRAGEDIJE: Asovi koji su iskusili Ronaldovu BOL i suočili se sa gubitkom deteta
Foto: Prtintscreen, AP, EPA

TUGA

PRETUŽNO Ovi sportisti su doživeli NAJTEŽE ŽIVOTNE TRAGEDIJE: Asovi koji su iskusili Ronaldovu BOL i suočili se sa gubitkom deteta

Fudbal -

Fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo objavio je da mu je preminuo sin, a ova vest je duboko potresla svetsku javnost.

Ronaldo i njegova supruga Georgina Rodrigez su u oktobru saopštili da čekaju blizance, a portugalski fudbaler je putem Instagrama objavio da je dečak preminuo.

"Naš dečače, ti si naš anđeo. Uvek ćemo te voleti", piše u objavi.

Ronaldo ima četvoro starije dece, Kristijana mladjeg, blizance Evu Mariju i Matea i Alanu Martinu.

Georgina Rodrigez
foto: Instagram

Ova vest, sem što je potresla svetsku javnost, podsetila je i na neke druge sportiste koji su doživeli Ronaldovu bol.

PREDRAG MIJATOVIĆ

Čuveni srpski fudbaler Predrag Mijatović suočio se sa najvećim bolom koji jedan roditelj može da doživi. Njemu je preminuo sin Andrej koji se 14 godina borio sa bolešću.

Čuveni as Partizana i Reala iz prvog braka sa Elenom Karaman ima sina Luku, dok je sa sadašnjom suprugom Anetom dobio ćerke Nadu, Ninu i Lolu.

Predrag Mijatović
foto: Starsport©

MAJK TAJOSN

Legendarni bokser Majk Tajson u maju 2009. ostao je bez četvorogodišnje ćerke Egzodus. Ona je stradala u kući u Finiksu, kada se zadavila kablom za struju, koji je visio sa konzole na isključenoj traci za trčanje. Spasa joj nije bilo.

Majk Tajson, Ajkula
foto: AP

IVICA TUCAK

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak najveću životnu tragediju doživeo je u junu 2005. godine kada mu je preminula troipogodišnja ćerka Tena. Na nju je, na terasi jednog kafića u Šibeniku, pao automat sa igračkama. Povrede glave su bile fatalne.

Ivica Tucak, vaterpolo, Hrvatska
foto: Reuters

MIODRAG JEŠIĆ

Nekadašnji fudbaler, a potom i trener Partizana, Miodrag Ješić krajem decembra 2000. godine doživeo je veliku porodičnu tragediju. Njegova ćerka iz prvog braka, tada 19-godišnja Jelena preminula je od posledica povreda koje je zadobila u saobraćanoj nesreći.

Miodrag Ješić
foto: @starsport

JOSIP ŠIMUNIĆ

Bivši hrvatski fudbaler Josip Džo Šimunić u aprilu 2018 godine doživeo je porodičnu tragediju - preminula mu je trogodišnja ćerka Lucijana. Ona se prvo razbolela od gripa, ali je ubrzo došlo do komplikacija usled kojih je dobila sepsu, pa je ishod bio tragičan.

Nekadašnji fudbaler sa suprugom Kristinom Mari ima još dva sina.

Nacizam, Josip Šimunić
foto: Fonet

ROBERT ENKE

Životna priča golmana Hanovera i nemačke fudbalske reprezentacije Roberta Enkea jedna je od najtužnijih u svetu fudbala. Enke se dovezao automobilom do Nojštata, zaustavio na pružnom prelazu i sačekao dolazak voza - nije mu bilo spasa.

Ovom potezu prethodila je porodična tragedija sa kojiom nije uspeo da se izbori. Godine 2004. sa Terezom Rejm dobio Laru, koja je rođena sa srčanom manom. Devojčica je od prvog dana morala da koristi lekove, a imala je i dve teške operacije.

Preminula je 2006. usled komplikacija, a tri godine kasnije bračni par je usvojio malu Lejlu. Međutim, Enke se od smrti ćerke promenio, a samoubistvo je izvršio samo nekoliko stotina metara od groblja na kojem je sahranjena devojčica.

Robert Enke
foto: Pritnscreen

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track