TADIĆ SPASAVA POSRNULOG ENGLESKOG VELIKANA! Mediji šalju kapitena Srbije u Premijer ligu
Foto: Profimedia

povratak NA OSTRVO

TADIĆ SPASAVA POSRNULOG ENGLESKOG VELIKANA! Mediji šalju kapitena Srbije u Premijer ligu

Fudbal -

Mančester junajted dogovorio je sve uslove sa trenerom Ajaksa Erikom Ten Hagom, koji će od naredne sezone preuzeti ulogu trenera slavnog engleskog kluba. Dugo su “crveni đavoli“ merkali holandskog stručnjaka a sada je konačno ovaj posao dogovoren i na “Old Trafordu“ mogu da odahnu.

Kako prenosi ugledni “Atletik“, jedna od meta Junajteda u letošnjem prelaznom roku mogao bi da bude kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić!. Ovu informaciju doneo je transfer insajder Din Džons.

Isti portal nedavno je najavio i postizanje konačnog dogovora Ten Haga i Junajteda, što se na kraju i obistinilo pošto su sa “Old Traforda“ juče i potvrdili da će se ugovor Holanđanina aktivirati narednog juna. Ugovor će biti potpisan do kraja 2025. godine, uz mogućnost produžetka na još godinu dana.

Sada se najavljuje veliki povratak Tadića na Ostrvo gde je od 2014. do 2018. godine branio boje Sautemptona, pre nego što je potpisao za Ajaks u transferu vrednom 10 miliona funti. Srbin je za četiri godine u Amsterdamu postao predvodnik ekipe bez kojeg se igra “kopljanika“ ne može zamisliti, a budući da su i on i Ten Hag često javno potvrđivali da uživaju u međusobnoj saradnji, sada se šuška da bi kapiten "orlova" mogao zajedno sa trenerom da krene put Mančestera.

Erik ten Hag
foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Holandski stručnjak ne štedi pohvale na račun Tadića, a pomenuti Džons ističe da će prvi korak novog trenera Junajteda biti upravo angažman Srbina! Iako se transfer insajder plaši da su Tadićevi najbolji dani možda iza njega, on smatra da bi dolazak 33-godišnjeg ofanzivca mogao biti ključan za momentalni uspeh Ten Haga u Premijer ligi.

Podseća se da je Tadić i ranije bio na radaru Mančester junajteda i to pre nego što je prihvatio poziv Ronalda Kumana u Sautemptonu. Kao Tadićeva prednost se navodi da je već pokazao sposobnost da se adaptira na surovost Premijer lige, postigavši 21 gol na 134 nastupa za “svece“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track