OSTAVITE ČOVEKA DA POČIVA U MIRU! Emilijano je poginuo pre tri godine, a Kardif i Nant se i dalje prepucavaju oko PROKLETIH PARA
Foto: AP

tuga

OSTAVITE ČOVEKA DA POČIVA U MIRU! Emilijano je poginuo pre tri godine, a Kardif i Nant se i dalje prepucavaju oko PROKLETIH PARA

Fudbal -

Engleski mediji pišu da je ceo slučaj završio na Sudu za sportsku arbitražu

Neverovatne vesti dolaze sa Britanskog ostrva, a vezane su za tragičnu smrt argentinskog fudbalera Emilijana Sale, koji je poginuo u udesu aviona pre tri godine.

Emilijano Sala
foto: AP

Prvo se u Velikoj Britaniji pojavila informacija, koju je plasirao list "The Sun" da Kardif od Nanta potražuje 80.000.000 evra, smatrajući da bi sa tim parama obezbedili opstanak u Premijer ligi. Navodno, to je novac koji je klub izgubio ispadanjem iz Premijer lige, a tiče se televizijskih prava, reklamiranja i sponzorstava. Zvuči, neverovatno. Ali, ta vest izazvala je ogromnu pažnju ne samo u ostrvskoj, već i u evropskoj sportskoj javnosti.

Fudbalski klub Kardif ubrzo je demantovao ovu vest, saopštenjem i tvrdnjom da je reč o "potpunoj laži".

„FK Kardif siti želi da razjasni da nema istine u novinarskim pričama u vezi sa tužbom za odštetu protiv FK Nant."

Emilijano Sala
foto: EPA

Emilijano Sala trebalo je da potpiše za Kardif u januaru 2019. godine, ali je poginuo u avionskoj nesreći na putu da finalizuje transfer. Let je organizovao Salin agent Vili Mekej u ime Nanta i to avionom koji nije imao sertifikat da leti u otežanim vremenskim uslovima, koji su doveli do pada letelice, odnosno smrti fudbalera.

Emilijano Sala
foto: EPA

Navodno, prema pisanju medija sa Ostrva Kardif je prvobitno želeo da traži odštetu od 95.000.000 evra. Podneta je tužbu na žalbenom saslušanju u Sudu za sportsku arbitražu (CAS), na kojem se razmatra da li klub iz Čempionšipa treba da plati Nantu 15.000.000 miliona funti za Salu, što je bila dogovorena naknada između klubova pre nego što je Argentinac poginuo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track