SPAS U ZADNJI ČAS! Fudbalski savez Srbije pomogao Partizanu i OVAKO im rešio GORUĆI problem!
Foto: Kurir

POMOĆ

SPAS U ZADNJI ČAS! Fudbalski savez Srbije pomogao Partizanu i OVAKO im rešio GORUĆI problem!

Fudbal -

Spas u zadnji čas za crno-bele.

Fudbalski savez Srbije hitnom pozajmicom u iznosu od 250.000 evra spasao je Partizan eliminacije sa evropske scene!

Takođe, spasao ih je i rigoroznih kazni UEFA i FIFA zbog neisplaćenih dugovanja Lozani za transfer Filipa Holendera.

Podsetimo, zbog suspenzije crno-belima je zabranjeno da registruju igrače u naredna tri prelazna roka odnosno do 2024. godine!

Aleksandar Stanojević, FK Partizan
foto: Starsport©

Međutim, kako prenosi "Sportski Žurnal", Partizanu je pretila i ozbiljnija kazna koja je podrazumevala izbacivanje iz Evrope.

Taj list navodi da se Partizan nalazi pod uslovnom kaznom UEFA upravo zbog finansijskog poslovanja, a koja je u obavezi je da aktivira kaznu klubovima koji uđu u novi problem.

U toku je i kontrolisanje klubova zbog licenciranja za narednu sezonu i takmičenje u evropskim kupovima, te bi reakcija UEFA mogla da dovede Partizan u nepriliku.

Nekadašnji generalni sekretar FSS, a trenutno direktor u UEFA Zoran Laković reagovao je ovim povodm i uverio sve u evropskoj kući fudbala da prolongiraju uvođenje kazne za još 24 časa uz obećanje da će Partizan dugovanja isplatiti do kraja isteka zadatog roka.

Zoran Laković
Zoran Lakovićfoto: Dado

Onda je na scenu stupio FSS koji je pružio finansijsku podršku, ali sada se postavlja drugo pitanje pitanje - šta je dogovdilo sa 2.000.000 evra koji je država nedavno poslala u Humsku za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, odnosno kako jedan deo tog novca nije iskorišćen i u namirenje dugovanja bivšem fudbaleru.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track