PAMETAN ILI LUD POTEZ FSS ZA FINALE KUPA? Postao je sudija VEĆ SA 18 GODINA! Pratio je očeve stope, a sada sudi na derbiju
Foto: Starsport

SREĆNO!

PAMETAN ILI LUD POTEZ FSS ZA FINALE KUPA? Postao je sudija VEĆ SA 18 GODINA! Pratio je očeve stope, a sada sudi na derbiju

Fudbal -

Crvena zvezda i Partizan tačku na domaće prvenstvo stavljaju u nedelju, 22. maja, a nakon toga ostaće da se odigra još meč finala Kupa Srbije.

Za trofej namenjen pobedniku Kupa Crvena zvezda i Partizan će igrati 26. maja na stadionu Rajko Mitić, a Fudbalski Savez Srbije odredio je sudijsku ekipu za najveću utakmicu srpskog fudbala.

Glavni sudija u finalu Kupa biće Miloš Milanović (29), mladi sudija iz Ćuprije, koji nikada do sada nije bio zadužen da, kao glavni sudija, kontroliše dešavanja na večitom derbiju.

U pitanju je perspektivan sudija koji je počeo da se bavi ovim poslom u nižim ligama kada je imao samo 18 godina. Milanović je krenuo stopama oca koji je takođe bio fudbalski sudija, a biće zanimljivo videti mladog sudiju na najzahtevnijoj utakmici u Srbiji.

Miloš Milanović
foto: Starsport

Posebno mi situacija mogla da postane "vruća" nakon svega što se dešava na relaciji između dva kluba u ovoj sezoni.

A, nije ni potrebno previše pričati o prošlosezonskom finalu Kupa kada je najbolji srpski sudija, Srđan Jovanović, imao pune ruke posla.

Ove sezone Milanović je, osim na utakmicama u Srbiji, delio pravdu i na omladinskoj Ligi šampiona, kao i na mečevima kvalifikacija za Ligu Konferencije, ali i za Evropsko prvenstvo za reprezentativce do 21 godine.

Kada je reč o utakmicama Crvene zvezde i Partizana, Milanović je ove sezone po pet puta bio glavni sudija na mečevima crveno-belih i crno-belih.

Zanimljivo je da su dva najveća srpska kluba pobedila na svakoj utakmici, a sve do poslednjeg meča, odnosno polufinala Kupa na stadionu Rajko Mitić, na tim utakmicama nije dosudio nijedan penal, niti pokazao crveni karton.

Miloš Milanović na utakmicama Zvezde i Partizana:

Super liga:

2. kolo: Crvena zvezda - Mladost 1:0

4. kolo: Novi Pazar - Partizan 1:4

7. kolo : Čukarički - Crvena zvezda 1:2

11. kolo: Partizan - Spartak 5:0

16. kolo: Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

22. kolo: Radnički - Partizan 0:2

28. kolo: Radnik - Partizan 1:2

32. kolo: TSC - Crvena zvezda 0:2

35. kolo: Partizan - Vojvodina 2:1

Kup Srbije:

Polufinale: Crvena zvezda - Novi Pazar 8:0 (dva penala)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track