MBAPE PRODUŽIO UGOVOR NA TRI GODINE SA PARIŽANIMA! Španska liga najavila žalbu zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja
Foto: Printscreen, EPA/Sergio Perez, Shutterstock

saga

MBAPE PRODUŽIO UGOVOR NA TRI GODINE SA PARIŽANIMA! Španska liga najavila žalbu zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja

Fudbal -

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape produžio je ugovor sa klubom na još tri godine i ostaće na Parku prinčeva do 2025.

- Vrlo sam srećan što nastavljam ovu avanturu, što ostajem u Francuskoj, u Parizu, u mom gradu. Oduvek sam govorio da je Pariz moj dom. Nadam se da ću nastaviti da radim ono što najviše volim da radim, a to je da nastavim da igram fudbal i da osvajam trofeje - rekao je Mbape.

On je posle toga podigao dres kluba na kome je ispisan broj 2025, u prisustvu predsednika Nasera Al-Kelaifija. Mbapeov ugovor isticao je 30. juna i spekulisalo se da će preći u Real Madrid, koji već godinu dana pokušava da ga dovede.

Kilijan Mbape, Nejmar, Leo Mesi
foto: Profimedia

Pari Sen Žermen je odbio ponudu od 180 miliona evra, za koliko je Mbape stigao u klub 2017. godine iz Monaka, a mediji su navodili i da nova ponuda od 200 miliona evra nije bila dovoljna.

Fudbalski savez Španije nezadovoljan je situacijom, a španska liga navela je da će se žaliti Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa), francuskim poreskim vlastima i Evropskoj uniji "zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja".

"Ovakav ugovor napada ekonomsku održivost evropskog fudbala, dovodeći u opasnost stotine hiljada radnih mesta i sportski integritet, ne samo u evropskim takmičenjima nego i u domaćim ligama.

Skandalozno je da klub poput Pari Sen Žermena, koji je prošle sezone prijavio gubitke više od 220 miliona evra, nakon što je akumulirao gubitke od 700 miliona u prethodnim sezonama (dok je prijavljivao prihode od sponzora po sumnjivoj proceni), sa troškovima sportskog sektora od 650 miliona evra za ovu sezonu, može da potpiše ugovor ovih karakteristika. Klubovi koji bi mogli da prihvate dolazak igrača, a da im nije platna lista ugrožena, ostaju bez mogućnosti da potpišu ugovor", piše u saopštenju španske Primere.

Pari Sen Žermen, Park Prinčeva
foto: Profimedia

U saopštenju se ocenjuje i da je ponašanje predsednika Pari Sen Žermena Nasera Al-Kelaifija i njegovog kluba "ugrožava evropski fudbal koliko i Superliga".

Mediji spekulišu da će ovog leta Pari Sen Žermen napustiti trener Maurisio Poketino i sportski direktor Leonardo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track