OVO JE PRAVI BARAŽ! ŠOK ZA HAMBURGER: Herta ostaje u Bundesligi uprkos porazu u Berlinu! Spektakl pred 57.000 gledalaca
Foto: Profimedia

BUNDESLIGA

OVO JE PRAVI BARAŽ! ŠOK ZA HAMBURGER: Herta ostaje u Bundesligi uprkos porazu u Berlinu! Spektakl pred 57.000 gledalaca

Fudbal -

Fudbaleri Herte uspeli su da ostanu u Bundesligi pošto su danas u revanšu baraža pobedili Hamburger u gostima sa 2:0 i tako nadoknadili poraz od 0:1 sa svog stadiona u Berlinu.

Imao je Hamburger prednost iz prvog meča u glavnom gradu Nemačke, pun stadion iza sebe u revanšu, ali je Herta bila daleko bolji tim i zasluženo je ostala u Bundesligi.

Feliks Magat je očigledno odlično pripremio ovaj meč, a već u četvrtom minutu Bojata je nakon kornera glavom doneo prednost gostima. Inače, magat je kao fudbaler stekao status legende Hamburgera.

Hamburgeri
foto: Profimedia

U 63. minutu stadion u Hamburgu je utihnuo. U veličanstvenom ambijentu na severu Nemačke, na tribinama je bilo svih 57.000 gledalaca! Platenhart je iskosa sa desne strane iznenadio golmana domaće ekipe, iz slobodnog udarca je pogodio malu mrežicu za 0:2!

HSV je krenuo na sve ili ništa, ostavio je prostora za kontre, a Jovetić je u 73. minutu mogao da reši sve dileme, ovaj put se iskupio golman domaće ekipe. U dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena, isključen je fudbaler Herte Tusart!

Herta je do kraja uspela da sačuva prednost, ali i ono što je najvažnije za njih - status prvoligaša, dok navijači Hamburgera sigurno imaju za čim da žale. Bili su blizu povratka u Bundesligu u regularnom delu, ali su Šalke i Verder na kraju bili bolji, kao i Herta u baražu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track