OVO JE MOMAK U KOGA SE KUNE PARTIZAN: Biće bolji od Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića!
Foto: Starsport

crno-beli biser

OVO JE MOMAK U KOGA SE KUNE PARTIZAN: Biće bolji od Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića!

Fudbal -

Klub iz Humske ima ozbiljan projekat za sledeću sezonu, radi se o momku od 18 godina

Partizan sprema svog bisera za prvi tim od sledeće sezone. Sportski sektor crno-belih doneo je odluku da mladi Mihajlo Ilić od početka priprema za narednu takmičarsku godinu radi sa prvim timom.

Mihajlo Ilić
foto: Partizan. rs

Procena struke kluba iz Humske je da Jagodinac rođen 2003. godine treba da stiče iskustvo i minute u seniorskom fudbalu. Visok je 192 centimetra, prilično snažan za svoj uzrast, mada je vidljivo da mu nedostaje mišićne mase za ozbiljan fudbal. Međutim, to se stiče, bitno je da ima fudbalsku inteligenciju, odličan skok i brzinu.

Nikola Milenković
foto: Saša Pavlić

Mihajlo Ilić biće naredne sezone ozbiljan projekat FK Partizan, pošto iza sebe ima odličnu sezonu u omladincima kod trenera Nenada Brnovića. U klubu veruju da visoki defanzivac može da napravi ozbiljnu karijeru, poput dvojice bisera iz omladinske škole crno-belih Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića. Taj tandem doneo je Partizanu zaradu od 15.000.000 evra, a ukoliko Mihajlo Ilić krene njihovim stopama i izbori se za mesto u prvoj postavi, izvesno je da će biti pod budnim okom brojnih inostranih klubova.

Strahinja Pavlović
foto: Starsport©

Mihajlo Ilić (18) debitovao je za prvi tim Partizana 21. novembra 2021. godine protiv Vojvodine (4:1). U igru je ušao u 80. minutu, kada je zamenio Miloša Jojića i tako upisao prve superligaške trenutke u karijeri. Zanimljivo, tada je odigrao na poziciji zadnjeg veznog i pokazao da je polivalentan igrač.

Mihajlo Ilić
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- San svakog dečaka iz omladinske škole fudbala je da debituje, generalno da bude sa prvotimcima, meni se to ostvarilo. Ovo je poseban dan za mene. Stvarno neverovatan osećaj! Bilo je malo pozitivne treme, malo pozitivnih emocija - rekao je tada Mihajlo Ilić.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track