NIKAD EMOTIVNIJA IZJAVA UKRAJINSKOG SELEKTORA: Igrali smo za one koji su prolili svoju KRV
Foto: Profimedia

BARAŽ ZA SP

NIKAD EMOTIVNIJA IZJAVA UKRAJINSKOG SELEKTORA: Igrali smo za one koji su prolili svoju KRV

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Ukrajine izborila je plasman u finale baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto je u Glazgovu savladala Škotsku rezultatom 3:1.

Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov bio je jako emotivan nakon meča.

"Ova pobeda nije za mene ili moje igrače, nego za našu zemlju. Ovo je velika pobeda za Ukrajinu. Ovo je za sve koji su gledali od kuće, za ljude u oružanim snagama, za vojnike u rovovima i ranjene ljude u bolnicama. Igrali smo za one koji su prolili svoju krv i za one koji pate u Ukrajini svaki dan. Uradićemo sve što treba u Velsu da učinimo ukrajinski narod ponosnim", rekao je Petakov.

On se zahvalio i Škotima na podršci.

"Šetao sam Glazgovom i neki škotski navijači su mi prišli čim su me videli kako bi mi poželeli sreću. Želim samo da kažem - hvala, Škotskoj. Nikada vam to neću zaboraviti i uvek ću vas nositi u srcu", poručio je selektor Ukrajine.

Podsetimo, zbog ratnih sukoba Ukrajina je dobila mogućnost da njen meč sa Škotskom koji je trebalo da bude igran 24. marta bude odložen za 1. jun. FIFA i UEFA su kaznile fudbalsku reprezentaciju Rusije izbacivši je iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Tako je bez borbe Poljska prošla dalje, koja je potom u odlučujućem meču bila bolja od Švedske i domogla se Katara. Fudbalska reprezentacija Ukrajine u proteklih mesec dana pripremala se u Sloveniji, u mestu Brdo.

Ukrajina će u finalnom meču igrati protiv selekcije Velsa, koja je još u martu bila bolja od Austrije rezultatom 2:1.

Utakmica je na programu 5. juna u Kardifu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track