SVET JE ZGROŽEN! ŠOKANTNA SCENA DOLAZI NAM IZ BUDIMPEŠTE: 30 hiljada dece brutalno izviždalo Engleze, evo i zašto! (VIDEO)
Foto: Profimedia

žestok ispad

SVET JE ZGROŽEN! ŠOKANTNA SCENA DOLAZI NAM IZ BUDIMPEŠTE: 30 hiljada dece brutalno izviždalo Engleze, evo i zašto! (VIDEO)

Fudbal -

Neverovatan prizor viđen je na "Puškaš areni"

Reprezentacija Mađarske dočekala je selekciju Engleske u Ligi nacija, a njihov susret obeležila je šokantna scena koja je viđena pred sam start utakmice.

Na tribinama velelepne "Puškaš arene" bila su samo deca do 14 godina, a razlog je kazna koju je UEFA izrekla Mađarskoj zbog homofobnih ispada navaijača na Evropskom prvenstvu.

Mađari su kažnjeni sa tri utakmice igranja pred praznim tribinama. Fudbalski savez Mađarske je iskoristio propis UEFA koji dozvoljava deci da prisustvuju mečevima u pratnji odrasle osobe, pa je deci podeljeno oko 30 hiljada ulaznica za ovaj meč.

Međutim, usledilo je nešto što niko nije mogao ni da zamisli - rasistički ispad klinaca!

Naime, engleski reprezentativci zauzeli su svoju uobičajnu pozu na centru igrališta i kleknuli, kako bi skrenuli pažnju na problem rasizma u sportu. U tom trenutku gotovo 30 hiljada klinaca naše susedne zemlje, gromoglasno je izviždalo potez reprezentativaca Engleske.

Ova scena zaprepastila je igrače i novinare koji su se našli na tribinama stadona u Budimpešti.

Podsetimo, Mađarska je na ovom meču savladala favorizovanu Englesku rezultatom 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track