SUD ZA SPORTSKU ARBITRAŽU USVOJIO ŽALBU: Pobeda Specije - može da dovodi igrače
Foto: Profimedia

CAS

SUD ZA SPORTSKU ARBITRAŽU USVOJIO ŽALBU: Pobeda Specije - može da dovodi igrače

Fudbal -

Fudbalski klub Specija moći će da angažuje pojačanja ovog leta, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) danas usvojio žalbu tog kluba.

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) je prošlog jula izrekla Speciji dvogodišnju zabranu transfera zbog kršenja pravila prilikom dovodjenja mladih igrača iz Nigerije.

Specija je već odslužila deo kazne pošto je "preskočila" januarski prelazni, a CAS je danas prepolovio kaznu, dok je drugi deo uslovan na tri godine.

"Komisija CAS-a zadužena za ovo pitanje utvrdila je da je broj prekršaja koje je počinio klub mnogo manji nego što je to utvrdila Disciplinska komisija Fifa", navodi se u saopštenju CAS-a.

Sud je doneo brzu presudu nakon žalbenog ročišta održanog prošlog meseca kako bi sve bilo završeno pre nego što počne prelazni rok.

"Konačno možemo da ostavimo ovu stvar iza nas i da gledamo u budućnost sa optimizmom i željom da radimo za dobro Specije", rekao je predsednik kluba Filip Platek.

Prvobitnom odlukom Fifa ovaj italijanski klub je kažnjen i sa pola miliona švajcarskih franaka, a sada je ta kazna smanjena na 200.000 švajcarskih franaka.

Uprkos zabrani transfera u januaru, Specija je zauzela 16. mesto na tabeli italijanskog šampionata i tako obezbedila još jednu sezonu u Seriji A.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track