SLOVENCI BESNI ZBOG SRBA NA TRIBINAMA: Šokirao ih je simbol sa majice jednog navijača, a za sve krive Fudbalski savez
Foto: Profimedia

LJUBLJANA

SLOVENCI BESNI ZBOG SRBA NA TRIBINAMA: Šokirao ih je simbol sa majice jednog navijača, a za sve krive Fudbalski savez

Fudbal -

Gest Jasmina Kurtića jeste i te kako neprimeren pogotovo za jednog profesionalnog fudbalera, ali makar znamo da nije bio posvećen Srbima

Izgledalo je da je reprezentativac Slovenije gestikulirao ka srpskim navijačima dok se hvatao između nogu, međutim, jutro nakon utakmice je stiglo pojašnjenje cele situacije.

Reprezentativci Slovenije u poslednje vreme su u lošem odnosu sa tamošnjim novinarima, a situaciju nije popravio tekst koji se pojavio na sajtu "Ekipa SN" pred meč protiv Norveške u trećem kolu Lige nacija.

Ovaj portal je u najavi meča umesto očekivanog sastava Slovenije napisao da će uz Jana Oblaka na golu igrati 10 igrača kojima je umesto imena pisalo "Neko sa m**ima".

To je dodatno razbesnelo reprezentativce Slovenije, a očigledno najviše Kurtića, inače člana Parme koji je prethodnu sezonu proveo kao pozajmljen igrač PAOK-a.

On je pomenuti gest uputio novinarima, a dan nakon utakmice u Ljubljani je sve pojasnio.

- Moja gestikulacija nije bila upućena igračima i navijačima Srbije, nego novinarima iz Slovenije, koji su na naslovnoj strani najčitanijih novina objavili da smo “igrači bez ja*a”. Poštujem navijače iz Srbije, o igračima tek nema potrebe da govorim, sa mnogima sam igrao i to su moji prijatelji. Moj gest se pogresno protumačio - rekao je Kurtić za "Telegraf".

Jasmin Kurtić
Jasmin Kurtićfoto: Profimedia

U međuvremenu, mediji u Sloveniji napali su Fudbalski savez te države zbog stanja na tribinama odakle je Srbija imala ogromnu podršku.

- Srbi su se osećali kao da igraju kod kuće. Nesumnjivo sramota, za koju su posebno krivi oni koji vode slovenačku fudbalsku kuću i koji su mnogim pogrešnim odlukama zakuvali veče, koje ćemo dugo pamtiti. Ne po dobrom… - navedeno je na slovenačkom izdanju sajta "Sport klub".

Slovencima je posebno zapao za oko jedan navijač koji je imao majicu sa latiničnim slovom Z čije je korišćenje prihvaćeno kao vid podrške ruskoj vojsci.

- Stanje na tribinama je bilo 50-50, a Srbija je imala veliku podršku. Oni su veliki zagovornici ruskog vojnog napada na Ukrajinu, a to potvrđuje i pozdrav jednog od njih - stoji na staju "ekipa.svet24.si" gde možete da vidite i fotografiju navijača u majici koja se nije dopala Slovencima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track