TRIO SLETEO NA ČAIR: Marjanović, Petrov i Dimić novi članovi Radničkog iz Niša
Foto: FK Radnički

Pojačanja

TRIO SLETEO NA ČAIR: Marjanović, Petrov i Dimić novi članovi Radničkog iz Niša

Fudbal -

U skladu sa opredeljenjem novog trenera Tomislava Sivića da Radnički od sledeće sezone igra napadački fudbal, klub je reagovao i obezbedio potpise trojice fudbalera koji će u značajno meri doprineti toj nameri i povećati kvalitet ekipe.

Ugovore sa Radničkim danas su potpisali Saša Marjanović, Sava Petrov i Stefan Dimić.

Marjanović (34), rođeni Nišlija, u Radnički se vraća sa epitetom jednog od najboljih veznih fudbalera Superlige Srbije. Iza njega je briljantna sezona u kruševačkom Napretku, a dres Radničkog je već nosio od 2014. do 2016. godine i u tom periodu je upisao 73 nastupa i postigao 17 golova za tim sa Čaira. Osim za Radnički i Napredak, Marjanović je u bogatoj karijeri igrao i za Čukarički, Jagodinu, moldavski Šerif iz Tiraspolja, Partizan, kazahstanski Aktobe i kiparsku Nea Salaminu. Sa Partizanom je 2017. godine osvojio prvenstvo i Kup Srbije. Marjanović u Radnički stiže kao prekaljen igrač i kao neko ko bi trebalo da sa svojim iskustvom bude oslonac ekipe koja će se u narednoj sezoni takmičiti na tri fronta.

Petrov (23) je klasični napadač, a ta pozicija je u Radničkom bila označena kao prioritetna za dovođenje pojačanja. Petrov je dete Partizana, a prošao je kroz sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje. U Srbiji je pored Partizana još igrao za Teleoptik i Spartak iz Subotice, a čak tri godine proveo je kao internacionalac u Belgiji. Iako veoma mlad ima bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Vesterlo, za koji je upisao čak 44 mečeva, kao i za Lirs. Prošlu sezonu proveo je u slovenačkoj Olimpiji iz Ljubljane i Mladosti iz Lučana.

Dimić (29) krilni napadač i on je još jedan izdanak Partizanove škole fudbala. Karakterišu ga velika brzina, prodornost i raznovrsni driblinzi. Prošle sezone je igrao Novi Pazar, što znači da je već sarađivao sa trenerom Tomislavom Sivićem, i u tom periodu saradnje bio je i najbolji strelac ekipe u prolećnom delu prvenstva. Tokom karijere je još nastupao za Rad, Palić, Čukarički, Sinđelić Beograd, Mladost iz Lučana i Balzan sa Malte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track