SVET GLEDA I NE VERUJE: Mađarska ponizila Englesku na njihovom terenu kao niko pre!
Foto: EPA/Szilard Koszticsak

Liga nacija

SVET GLEDA I NE VERUJE: Mađarska ponizila Englesku na njihovom terenu kao niko pre!

Fudbal -

Reprezentacija Mađarske priredila je veliku senzaciju u okviru A divizije Lige nacija.

Mađari su u Vulverhemptonu ponizili Englesku sa 4:0. Dva gola je postigao Salai (16. i 70. minut), a jedan Nađi (80) i Gazdag (89).

I ne samo to, Mađarska je senzacionalni lider grupe 3 A divizije ispred velikana poput Nemačke, Italije i Engleske. Mađarska posle ove utakmice ima sedam bodova iz četiri meča, a Englezi su na začelju sa dva boda. Između su Nemačka i Italija.

Nemačka je u Menhengladbahu demolirala Italiju sa 5:2. Kimih (10), Gundogan (45), Miler (51), i dva puta Verner (68. i 69.) su bili strelci za Nemce, a Gnonto (78) i Bastoni (94) za Italijane. Nemačka ima sedam bodova, a Italija šest.

Fudbaleri Holandije pobedili su u Roterdamu selekciju Velsa sa 3:2, u četvrtom kolu Grupe 4 A Lige nacija.

Holandija je povela golovima Noe Langa u 17. i Kodija Gakpa u 23. minutu, ali je Brenan Džonson u 26. minutu smanjio na 2:1 i taj rezultat je bio na snazi do samog finiša meča.

Prvo je Garet Bejl u 92. minutu sa penala izjednačio na 2:2, da bi minut kasnije pobedu domaćoj selekciji doneo Memfis Depaj.

Reprezentacija Belgije je, u istoj grupi, bila bolja od Poljske u gostima sa 1:0. Jedini gol u Varšavi postigao je Miši Batšuaji u 16. minutu.

Holandija je prva na tabeli sa 10 bodova, sledi je Belgija sa sedam, Poljska ima četiri, a Vels jedan bod.

U utakmicama Grupe 3 B divizije Lige nacija, fudbaleri Bosne i Hercegovine su na svom terenu pobedili Finsku sa 3:2, dok je Crna Gora slavila protiv Rumunije u gostima sa 3:0.

BiH je prva na tabeli sa osam bodova, Crna Gora ima bod manje, Finska je sakupila četiri, a Rumunija tri boda.

U Grupi 1 iste divizije, Ukrajina je kao domaćin u poljskom Lodju odigrala 1:1 sa Republikom Irskom. Ukrajinci su prvi na tabeli sa sedam bodova, Škotska ima bod manje, Irska je treća sa četiri boda, dok je Jermenija poslednja sa tri osvojena boda.

U utakmicama Grupe 1 C divizije, Turska je zadržala maksimalan učinak pošto je na domaćem terenu slavila protiv Litvanije sa 2:0, dok su Luksemburg i Farska Ostrva odigrali 2:2. ;Turska predvodi ovu grupu sa 12 bodova, Luksemburg je drugi sa sedam, Farska ostrva imaju četiri, dok je Litvanija i dalje bez bodova.

Fudbaleri Letonije su upisali četvrtu pobedu u Grupi 1 C divizije Lige nacija, pošto su večeras bili bolji od Lihtenštajnta u gostima sa 2:0. ;Letonija je prva na tabeli sa 12 bodova, Moldavija ima sedam, Andora četiri, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track