BRUKA VEKA! MAĐARI BRUTALNO PONIZILI ENGLEZE: Naneli im najteži poraz kod kuće u poslednje 94 godine!
Foto: Profimedia

unakazili ih

BRUKA VEKA! MAĐARI BRUTALNO PONIZILI ENGLEZE: Naneli im najteži poraz kod kuće u poslednje 94 godine!

Fudbal -

Reprezentacija Mađarske priredila je najveću senzaciju u aktuelnom ciklusu Lige nacija

Izabranici trenera Marka Rosija su na stadionu Vulverhemptona deklasirali favorizovane Engleze rezultatom 4:0, što je najteži poraz Gordog Albiona na domaćem terenu u poslednje 94 godine.

Engleska je poslednji put izgubila kod kuće sa četiri gola davne 1928. Tada je Škotska slavila na Vembliju sa ubedljivih 5:1. Zanimljivo, Mađarska je postala prva reprezentacija koja je uspela da postigne četiri gola Englezima u gostima još od - Mađarske! Čuveni tim Mađara predvođen legendarnim Puškašom slavio je te 1953. godine sa 6:3.

Laka konjica je očito posebno inspirisana protiv Engleza, pošto je uspela da ih savlada dva puta u proteklih desetak dana. Podsetimo, na stadionu u Budimpešti bilo je 1:0 za Mađarsku.

Engleska - Mađarska
foto: Profimedia

Mađarska blista u novoj sezoni Lige nacija. Iako su pred start takmičenja bili totalni autsajderi u grupi A3 sa Engleskom, Nemačkom i Italijom, izabranici trenera Marka Rosija nakon četiri odigranana meča zauzimaju lidersku poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

Podsetimo, na završni turnir putuje samo prvoplasirana ekipa iz grupe, dok poslednjeplasirani tim ispada u B diviziju. Selidba u niži rang trenutno se smeši Englezima koji nakon četiri odigrana meča imaju samo dva osvojena boda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track