JEDINI IZ SRBIJE: Mladi fudbaleri Spartaka skupljali iskustvo na turniru u Poljskoj
Foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

podstrek za dalji napredak

JEDINI IZ SRBIJE: Mladi fudbaleri Spartaka skupljali iskustvo na turniru u Poljskoj

Fudbal -

U poljskom gradiću Stari Sonč, održan je 11. međunarodni turnir u fudbalu „Sokolik Kup“, za decu uzrasta do 10 godina, na kom je kao jedini tim iz Srbije učestvovao subotički Spartak, čiji su igrači rođeni 2012. godine imali priliku da se nadmeću na vršnjacima iz Španije, Portugalije, Austrije, Ukrajine, Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Ćeške, Engleske, Poljske...

Među zvučnijim ekipama izdavajaju se klubovi poput Stouk Sitija, Akademije Barsa, Deporrtiva, Rapida, Porta, Sportinga, Visle Krakov, budimpeštanskog MTK, praške Sparte i pobednika Selte.

deca, Spartak, Poljska
foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

Subotičani, zbog kojih je na otvaranju turnira koji je okupio 432 fudbalera intonirana himna Srbije, su zabeležili sledeće rezultate: Selta - Spartak 3:0, Sandecja - Spartak 0:0, Akademija Barsa - Spartak 3:1, Banjik Ostrava - Spartak 1:0, Delta Varšava - Spartak 2:0, Mitjiland - Spartak 3:0, Zakopane - Spartak 0:1, Husaria - Spartak 1:0, Krakovija - Spartak 1:2, Dunajec NS - Spartak 2:0.

deca, Spartak, Poljska
foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

– Ono što je nama bilo bitno jeste da doživimo novo iskustvo koje mnoga deca verovatno neće, da maksimalno iskoristimo vreme za učenje, ali i da se pokušamo predstaviti u najboljem svetlu. Koliko smo mogli, toliko smo i dali. Dečaci su se borili kao lavovi, a ono što je najlepše, uživali su u fenomenalno organizovanoj fudbalskoj manifestaciji. Ostaje nam da se zahvalimo organizatorima i klubu, koji je prihvatio poziv i deci pružio priliku da dožive ovakav sportski događaj već na startu bavljenja fudbalom – rekli su treneri Žika Savin i Goran Radonjić.

deca, Spartak, Poljska
foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

Za Spartak su nastupali: Srahinja Cvetanović, Uroš Кrižanović, Luka Tumbas, Strahinja Babić, Milan Đukić, Mihajlo Bajagić, Dimitrije Vasić, Jovan Ignjatić, Ilija Savin, Danilo Borkov, Lazar Simić i Ilija Sarić.

Prvo mesto na turniru osvojila je ekipa Selte drugo dečaci Porta, dok su bronzani bili fudbaleri Slask Vroclava.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track