SRPSKI FUDBALERI ODLAZE U RUSIJU! Serija transfera naših igrača u Moskvu, Sankt Peterburg... DA LI JE TO DOBRO ZA NJIH? (ANKETA)
Foto: Starsport, www.crvenazvezdafk.com

dva bisera večitih

SRPSKI FUDBALERI ODLAZE U RUSIJU! Serija transfera naših igrača u Moskvu, Sankt Peterburg... DA LI JE TO DOBRO ZA NJIH? (ANKETA)

Fudbal -

Tandem mladih i talentovanih fudbalera zanimljiv klubovima iz Sankt Peterburga i Moskve

Strahinja Eraković i Marko Milovanović, fudbalski biseri Crvene zvezde i Partizana, mogli bi karijeru da nastave u Rusiji. Za mlade srpske igrače veliki interes pokazali su Zenit iz Sankt Peterburga, te moskovski klubovi Dinamo i CSKA.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je pre nekoliko nedelja da Strahinja Eraković (21) nije na prodaju, ali je isto tako dodao, da nije siguran hoće li klub moći da ga zadrži, ukoliko na adresu u Ljutice Bogdana stigne "nepristojna ponuda". A, da su Rusi zagrizli za Erakovića, koji je postao i reprezentativac Srbije, pokazuje činjenica da je moskovski Dinamo spreman da plati 7.000.000 evra za njega, a Zenit milion više.

Kurir vas pita: Da li je dobro za srpske igrače da idu put Rusije?

Strahinja Eraković
foto: Ana Paunković

Međutim, Crvena zvezda traži za Strahinju Erakovića 10.000.000 evra i procente od naredne prodaje, ili čitavih 12.000.000 evra bez procenata. Na potezu su Rusi, a pošto crveno-beli 3. jula u Sočiju igraju prijateljski meč sa timom iz Sankt Peterburga, vrlo je moguće da dođe do dogovora između dve strane.

Marko Milovanović
foto: Starsport

Sa druge strane Marko Milovanović je interesantan takođe Zenitu, ali i CSKA. Njegov menadžer Nenad Jestrović govorio je nedavno o tome u ruskim medijima:

- Zenit i CSKA su zainteresovani za Marka. Njihovi skauti su bili u Beogradu i gledali su ga, ali za sada nismo od njih dobili konkretne ponude. Zenit je veliki klub, mi ovde u Srbiji volimo Rusiju, pa ne vidim razlog zašto Marko ne bi otišao tamo kada bi dobio ponudu. Marko je jedan od najboljih mladih napadača Evrope. Imamo za njega ponude iz Italije i Španije.

Marko Milovanović, Partizan
foto: Starsport

Vrednost Marka Milovanovića (18) prema portalu Transfermarkt procenjena je na 1.200.000 evra, ali je sasvim izvesno da bi Partizan tražio najmanje duplo više novca za njegovu slobodu. Njemu ugovor sa crno-belima ističe narednog leta i možda je sada pravo vreme za klub iz Humske da zaradi na njegovoj prodaji, ili da mu ponude novi višegodišnji ugovor i pokažu mu da je budućnost kluba.

Unosan transfer u Rusiju, tačnije u moskovski CSKA nedavno je ostvario Milan Gajić, bivši igrač Crvene zvezde. Desni bek je potpisao trogodišnji ugovor sa CSKA, gde će zaraditi čak 3.200.000 evra. Crveno-beli su mu nudili godišnju platu od 450.000 evra, a on je samo za prvu godinu u Moskvi dobio 700.000 evra. Druga godina mu donosi 800.000, a treća 900.000 evra. Plus, pošto je došao kao slobodna igrač dobio je bonus od 800.000 evra.

Strahinja Eraković

Klub: Crvena zvezda

Pozicija: štoper

Godine: 21

Sezona: 41 utakmica/1 gol

Ugovor: jun 2025.

Marko Milovanović

Klub: Partizan

Pozicija: napadač

Godine: 18

Sezona: 28 utakmica/3 gola

Ugovor: jun 2023.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track