EKSKLUZIVNO! FEJSA ZA KURIR: Ne mogu sam da osvojim titulu, potrebno je da cela ekipa bude na šampionskom nivou!
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

kurir u sloveniji

EKSKLUZIVNO! FEJSA ZA KURIR: Ne mogu sam da osvojim titulu, potrebno je da cela ekipa bude na šampionskom nivou!

Fudbal -

Povratnik u crno-beli tabor je osvojio mnoštvo trofeja sa Olimpijakosom i Benfikom u Grčkoj i Portugalu, gde se takođe svega par klubova stalno bore za titulu prvaka

Povratnik u Partizan posle jedne decenije i bogatog internacionalnog iskustva, Ljubomir Fejsa (33), zrači neverovatnom energijom i sigurnošću na pripremama u Sloveniji. To se lako uočava na treninzima u sportskom kompleksu u Kidričevu, ali i dok je ekipa u glavnoj bazi u Ptuju.

Fejsa se u Partizan vratio zimus, ali je na proleće odigrao samo dve utakmice, a prvu tek 1. maja u Kruševcu, gde je u poslednjih dvadesetak minuta zamenio Izraelca Natha. Na pripremama u Sloveniji, Fejsa je u prvoj proveri protiv prvaka Rumunije Kluža odigrao prvo poluvreme i ostavio je dobar utisak.

- Ne bih se vraćao na ono što je bilo, jer nas vrlo brzo očekuje nova sezona. Osećam se dobro i srećan sam, a i cela ekipa izgleda srećno - kazao je ekskluzivno za Kurir Ljubomir Fejsa.

Šampionski post crno-belih traje već pet dugih godina. Na pitanje, da li je on morao da bude vraćen, da bi Partizan konačno mogao da osvoji titulu državnog prvaka, Fejsa je odgovorio:

- Ne mogu sam da osvojim titulu! Potrebno je da cela ekipa bude na šampionskom nivou. Partizan uvek ide na titulu, pa će tako biti i sada. Imamo i dobrog trenera, verujem u veliku podršku navijača, a biće nam potrebna i sreća. Titula prvaka Srbije je uvek prioritet Partizana.

Ljubomir Fejsa
foto: Partizan/Miroslav Todorović

Odmah na startu Superlige Srbije, koja počinje već 9. jula, fudbalere Partizana očekuju dva teška gostovanja, u Ivanjici i Nišu.

- Moramo od početka da krenemo jako. Kiks ne dolazi nikako u obzir, tako da moramo da pobedimo Javor i Radnički. Svaki izgubljeni bod može skupo da košta, ponekad čak i titulu! Igrao sam dugo u Grčkoj i Portugalu, tamo je slična situacija, jer se samo par klubova uvek bore za prvo mesto, tako da dobro znam šta me ponovo čeka u Srbiji - upozorio je Fejsa.

O ambicijama u Evropi, Fejsa je apsolutno kategoričan:

- Naše ambicije može da zadovolji samo plasman u grupnu fazu, bilo Lige Evrope ili Lige konferencija.

Na kraju razgovora za Kurir, Fejsa je rekao da je veliki optimista.

- U Partizanu je sve super i verujem da ćemo u predstojećoj sezoni obradovati verne navijače - zaključio je Fejsa.

Ljubomir Fejsa se afirmisao u Hajduku iz Kule, potom osvojio veliki broj trofeja u Partizanu, Olimpijakosu i Benfici, a pre povratka u crno-beli tabor, imao je odiseju i u Al Ahliju u Saudijskoj Arabiji. Za reprezentaciju Srbije je odigrao 25 mečeva.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track