OGLASIO SE PARTIZAN POVODOM SLUČAJA ASANO: Nismo u obavezi da mu isplatimo novac! Žalili smo se sudu u Lozani!
Foto: Starsport

crno-beli

OGLASIO SE PARTIZAN POVODOM SLUČAJA ASANO: Nismo u obavezi da mu isplatimo novac! Žalili smo se sudu u Lozani!

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan (nije) izgubio pravnu bitku sa nekadašnjim krilnim napadačem Takumom Asanom. Crno-beli kažu da ceo slučaj nije zaključen i da nisu tačne informacije da moraju da plate Japancu 453.281 evro, kao i još 898.467 dinara.

- Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično uvojeni zahtevi igrača - pišu crno-beli i dodaju:

- Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku.

Zaključak na kraju:

- Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj. FK Partizan veruje da će odluka CAS biti u našu korist. Zastupnik FK Partizan u slučaju Partizan-Asano je advokat Zoran Damjanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track