TRENUTAK ISTINE ZA PARTIZAN U SUBOTU U GRACU: STOLICA PROMENIO KONCEPT IGRE! Fenerbahče strepi od crno-belih (VIDEO)
Foto: Beta Saša Đorđević, Shutterstock

kurir u sloveniji

TRENUTAK ISTINE ZA PARTIZAN U SUBOTU U GRACU: STOLICA PROMENIO KONCEPT IGRE! Fenerbahče strepi od crno-belih (VIDEO)

Fudbal -

Svetozar Marković srećan što se treći put vratio u Partizan, biće već u konkurenciji za tim za meč sa Fenerbahčeom!

Fudbaleri Partizana završili su letnje pripreme u Sloveniji, a pre povratka u Beograd je preostala samo generalna proba u subotu sa najpopularnijim turskim klubom Fenerbahčeom. Početak utakmice je u 18.30 časova u Gracu. Selidba u Austriju biće i trenutak istine za crno-bele. Novi trener Ilija Stolica je promenio koncept igre, pa i tim iz Istanbula sada strepi od crno-belih, koji deluju dosta opasnije nego prošle sezone.

Za područje Srbije je obezbeđen direktan televizijski prenos na TV Prva (nacionalna frekvencija) i TV Arena sport, čija je ekipa propratila kompletne letnje pripreme crno-belih.

Pred odlazak iz Ptuja, u petak je jedan igrač (ne)očekivano napustio crno-bele, a drugi se vratio. Marko Jevtović je posle samo šest meseci po povratku u Partizan, čvrsto odlučio da se vrati u Tursku, a transfer u Gacijantep je ekspresno završen. Naime, iskusni zadnji vezni igrač je iskoristio izlaznu klauzulu iz ugovora sa Partizanom i za džabe otišao! Jevtović je prethodno tri godine uspešno igrao za Konju u Turskoj.

Kao fudbaler, Marko Jevtović je stasao u omladinskoj školi Zemuna, a zanimljivo je da je njegov brat Luka Jevtović jedan od trojice trenera-analitičara u stručnom štabu kod novog šefa Ilije Stolice. Interesantno je da ponudu za odlazak u Tursku ima i donedavni kapiten Partizana Lazar Marković, čija je karijera na nizbrdici, ali ostaje da se vidi da li će doći do realizacije transfera.

Mladi štoper rodom iz Bijeljine Svetozar Marković (22), sinoć je pre večere pomno pročitao ugovor, a sa njim je za stolom u hotelu u Termama Ptuj sedeo i sportski direktor Partizana Ivica Iliev. Marković tvrdi da je u Olimpijakosu prošao pravu torturu, a nije odigrao nijednu utakmicu za klub iz atinske luke Pirej! Žalio se i na mobing, pa je rastanak sa najtrofejnijim i najpopularnijim grčkim klubom bio neminovan, što je Partizan odmah iskoristio i vratio nekadašnjeg talenta.

Svetozar Marković je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom i treći put se vratio među crno-bele. Marković će u subotu biti u konkurenciji za utakmicu Partizan – Fenerbahče, koja je generalna proba pred početak nove sezone.

O povratku u Partizan, treneru Stolici i novoj sezoni, možete ovde pogledati šta je Marković izjavio:

U petak je na programu bio samo prepodnevni trening u sportskom kompleksu u Kidričevu, poslednji u Sloveniji. Popodne je bilo slobodno.

Partizan je od početka priprema odigrao samo dve kontrolne utakmice, najpre je poražen od prvaka Rumunije Kluža u Gornjoj Radgoni sa 1:0, a onda je u Kidričevu ubedljivo savladao Spartaka iz Trnave (3:0). Prvi utisci o radu Ilije Stolice su veoma povoljni, a pohvale su stigle i od sportskog direktora Ilieva.

Vicešampion Turske Fenerbahče je imao tri provere: pobedio je katarski Šamal (4:2) i albansku Tiranu (4:0), a igrao je nerešeno sa makedonskim Škupijem (2:2).

Kurir sport/ L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track