SKROZ LUDA PRIČA: Došao je u Italiju na utakmicu, izgubio se na San Siru, pa živeo kao BESKUĆNIK 11 godina!
Foto: Shutterstock, screenshot

život piše romane

SKROZ LUDA PRIČA: Došao je u Italiju na utakmicu, izgubio se na San Siru, pa živeo kao BESKUĆNIK 11 godina!

Fudbal -

Švajcarac gledao utakmicu Intera i Bazela i odlučio da ostane u Milanu

Čudni su putevi Gospodnji. Neverovatna, da ne kažemo skroz luda priča dolazi iz Italije, a vezana je za jednu fudbalsku utakmicu na San Siru.

San Siro
foto: Shutterstock

Švajcarski penzioner Rolfa Bantle (71), došao je avgustu 2004. godine sa prijateljima u Milano, gde je njegov Bazel igrao utakmicu protiv Intera, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Bantle je u jednom trenutku tokom utakmice pokušao da pronađe toalet na stadionu. Kada je obavio fiziološke potrebe, izgubio se na stadionu i nije mogao da pronađe društvo sa kojim je stigao u Milano.

Rolf Bantle
foto: screenshot

A, onda je nešto kvrcnulo u njegovoj glavi. Utakmica je završena, vremešni Rolf Bantle je izašao sa stadiona i odlučio da se ne vraća u Bazel.

- Počeo sam odjednom da uživam u slobodi. Sve je počelo tako da sam se našao u drugom sektoru stadiona. U džepu sam imao oko 20 evra, a nisam imao telefon, pa sam odlučio da lutam Milanom. Ljudi su počeli da mi daju hranu i cigarete, a jedan student dao mi je vreću za spavanje - ispovedio se Bantle švajcarskim novinama "Schweiz am Sonntag".

Njegovi prijatelji su odmah posle utakmice prijavili nestanak, ali kako nije imao porodicu, potraga je ubrzo prekinuta. Za sve to vreme Rolf Bantle živeo je u jednom milanskom rehabilitacionom centru u kojem se lečio od alkoholizma.

Na ulicama Milana proveo je gotovo 11 godina. Kako kaže, često je posećivao gradsku biblioteku, a tuširao se jednom nedeljno u javnom kupatilu. Ostao je u Milanu sve dok nije pao i doživeo povredu butne kosti. Milanski lekari su tada videli da nije zdravstveno osiguran u Italiji, nakon čega su kontaktirali Švajcarsku.

Rolf Bantle se tada vratio kući i od 2015. godine živi u domu za penzionere. Rekao je da se kući vratio u pravom trenutku i da mu je gotovo 11 godina lutanja Milanom bilo dosta.

- Dobro mi je ovde. Deset godina je bilo dovoljno, sada se osećam odlično...

Cela Švajcarska, ali i Evropa zna Rolfovu priču, postao je poznat u svetu.

- Nekada su me znali samo u dolini Homburg. Dao sam nekoliko intervjua, sad je to dovoljno. Bilo je prilično stresno - poručio je Bantle.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track