PAŽNJA - UEFA NE PRAŠTA! Srpskoj selekciji izreknuta BRUTALNA KAZNA a šta da očekuju albanski navijači posle BOLESNIH PROVOKACIJA?
Foto: Beta/Marko Metlas, Printscreen

KAZNE SAMO PLJUŠTE

PAŽNJA - UEFA NE PRAŠTA! Srpskoj selekciji izreknuta BRUTALNA KAZNA a šta da očekuju albanski navijači posle BOLESNIH PROVOKACIJA?

Fudbal -

Kolika kazna čeka albanski klub posle ispada navijača na meču podujevskog FK Ljapi i podgoričke Budućnosti u Ligi konferencija ostaje da se vidi u narednom periodu.

Srbija je zbog rasističkog ispada navijača žestoko kažnjena od strane Disciplinske komisije UEFA, a kakve sankcije očekuju FK Ljapi posle sramnog ponašanja albanskih navijača u Prištini?

UEFA je dosad pokazala da nema mnogo milosti kada su ispadi naviajča u pitanju, a najsvežiji primer su svakako pristalice naše i grčke selekcije koje su poslednje u nizu kažnjene zbog neprimernog ponašanja navijača na tribinama.

00:25

BOLESNE PROVOKACIJE ALBANSKIH NAVIJAČA: U Prištini istakli mapu podeljene Crne Gore uz natpis - Vi ste sledeći

Podsetimo, na kvalifikacionoj fudbalskoj utakmici za Ligu konferencija između podujevskog FK Ljapi i podgoričke Budućnosti, odugrane u Prištini, došlo je do provokacije kada je na tribinama razvijena mapa Crne Gore od koje je "otcepljen" jedan deo, uz poruku: Vi ste sledeći.

Na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini je bilo oko 11.000 gledalaca, a na tribinama su dominirale zastave Albanije, a bilo je i zastava sa simbolima takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Kosovski mediji pišu da se na tribinama čulo skandiranje "OVK, OVK", "Etnička Albanija", kao i uvrede na račun Srbije. Navijačima Budućnosti bio je zabranjen dolazak u Prištinu zbog, kako navodi prištinska štampa, provokacija na prethodnoj utakmici u Podgorici.

Očekuje se reakcija Disciplinske komisije UEFA i kazne za ovaj prekršaj.

UEFA
foto: Profimedia

Podsetimo, disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju zbog ponašanja navijača na mečevima odigranim u junu protiv Norveške i Slovenije u okviru Lige nacija.

Izrečena je sankcija jednog meča bez publike, a uz to fudbalski savez Srbije kažnjen je sa još 30.000 evra zbog ovog prekršaja, 8.000 evra će morati da izdvoje zbog toga što su navijači laserima ometali protivničke igrače, ali i bez 5.000 evra zbog ulaska navijača na teren.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track