STANKOVIĆ UPISAO 100 POBEDA KAO TRENER ZVEZDE: Impozantan skor iz samo 125 utakmica, Dejan je na dobrom putu
Foto: Starsport

jubilej kroz brojke

STANKOVIĆ UPISAO 100 POBEDA KAO TRENER ZVEZDE: Impozantan skor iz samo 125 utakmica, Dejan je na dobrom putu

Fudbal -

Pored 100 pobeda, strateg crveno-belih ima 16 remija i samo devet poraza

Trenerska karijera Dejana Stankovića krupnim koracima preti da nadmaši igračku, koja je bila takva da je reč o jednom od najboljih fudbalera koje je Srbija imala u istoriji, a razlog više za to je činjenica da je Mister protiv Kolubare (5:0) upisao 100. pobedu na crveno-beloj klupi.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dejan Stanković ima šansu da se po trofejnosti izjednači sa legendarnim Miljanom Miljanićem i popne se na sam vrh liste trenera koji su vodili Crvenu zvezdu. Brojni rekordi su srušeni, neki će tek biti, ali jubilej od 100 pobeda na klupi Crvene zvezde je za poštovanje.

Kada je reč o brojkama koje su vrlo egzaktne, Stanković je na 125 mečeva ostvario 100 pobeda, 16 remija i devet poraza uz gol-razliku 320:82. Dakle, Crvena zvezda kada je sa klupe predvodi Dejan Stanković postiže više od 2.5 golova, a prima manje od jednog u proseku. Najubedljivija pobeda bila je protiv Novog Pazara rezultatom 8:0, a od 21. decembra 2019. godine do danas padali su - Gent, Braga, Kluž, Ludogorec, večiti rival više puta, a umalo i Rendžers i Milan u utakmicama koje su jedne od najbolje odigranih u novijoj istoriji kada je reč o Zvezdi. Brojni igrači baš pod komandom Mistera igraju “fudbal života”, neke koji su ne tako davno bili u drugom planu je “oživeo”, a sijaset njih koji su Zvezdina deca je iznedrio i dao im šansu.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

S obzirom na to da je Dejan Stanković krajem prošle sezone produžio ugovor sa klubom do 2025, a da Crvena zvezda igra efikasan, ali i lep fudbal - vrlo je izvesno da njega i klub čeka još mnogo jubileja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track