DA NAS BUDE 50.000, SVI DA BUDEMO U CRVENO-BELOM 2. ILI 3. AVGUSTA: Velika akcija Delija za prvu utakmicu Crvene zvezde u Evropi
Foto: www.crvenazvezdafk.com

praznik

DA NAS BUDE 50.000, SVI DA BUDEMO U CRVENO-BELOM 2. ILI 3. AVGUSTA: Velika akcija Delija za prvu utakmicu Crvene zvezde u Evropi

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde pozivaju sve pristalice kluba da na prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona dođu obučeni u crveno-beli dres.

Delije, barjaci
foto: www.crvenazvezdafk.com

Delije su izdale saopštenje u kojem kažu da spremaju dosad nikad viđenu koreografiju na ovim prostorima. Kako kažu, da bi uspela, obraćaju se na vreme svim zevzdašima, jer će utakmica biti odigrana 2. ili 3. avgusta.

"Želimo da obojimo stadionu crveno-belo. I to tako da svaki čovek dođe u dresu Crvene zvezde. Smatramo da bi svako ko sebe smatra zvezdašem trebalo da kod kuće ima šal, dres i barjak svog kluba. Ovo nije svakodnevica, želimo da vidimo kako stadion izgleda kada je svaki čovek obojen crveno-belo - stoji u saopštenju Delija koje se nastavlja:

Delije, barjaci
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Dres je nešto osnovno, prva ljubav koja nas veže za sport i klub za koji navijamo. Bez te emocije i podloge, ne bi bilo ni nas kao navijača. Zato želimo da vidimo 50.000 zvezdaša, zaljubljenika u naš klub i fudbal. Da se vratimo svi u dečačke dane odakle je sve krenulo. Ovo je koreografija za koju će svako od nas biti odgovoran i bitan, da li će dovoljno dobro uspeti, ili neće."

Navijači Crvene zvezde veruju u veliku posetu.

"Ne viđa se Marakana u ovakvom izdanju često, verovatno nikada i nije, i to bi trebalo da bude motiv više za svakog ko bude dolazio. Da dođe u dresu i bude deo nečega što će se pamtiti i prepričavati, kakav god rezultat bio. Ukoliko postoji neko ko nema dres svog kluba, zamolili bismo ga da dođe makar obučen u crvenu ili belu majicu. Ukoliko nam ovo uspe, već za sledeću evropsku utakmicu imamo novi izazov."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track