ŠTRAJK ZBOG ZARADA: Fudbalerke Nigerije bojkotovale trening zbog neisplaćenih bonusa
Foto: Profimedia

NEZADOVOLJNE

ŠTRAJK ZBOG ZARADA: Fudbalerke Nigerije bojkotovale trening zbog neisplaćenih bonusa

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Nigerije bojkotovala je današnji trening zbog spora sa Fudbalskim savezom (NFF) u vezi sa neisplaćenim bonusima.

Fudbalerke Nigerije nisu dobile dodatke ili bonuse od više od 10.000 dolara za pobede protiv Bocvane, Burundija i Kameruna u Kupu afričkih nacija, zbog čega nisu trenirale uoči utakmice za treće mesto protiv Zambije, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

"Fudbalerke su odbile da napuste hotelske sobe u Kazablanki zbog neisplaćenih bonusa. Postoji i problem oko neplaćenih prvih pet dana kampa, koje su one očekivale na njihovim bankovnim računima", rekao je čelnik NFF za BBC Sport Afrika.

NFF je u finansijskim problemima i finansira ga nigerijska vlada. Savez je morao odmah da reaguje i uplatio je po 1.000 dolara svakoj fudbalerki kako bi pokrio njihov desetodnevni džeparac.

Branilac titule Nigerija je izgubila u polufinalu Kupa afričkih nacija od domaćina takmičenja Maroka posle jedanaesteraca i trebalo bi u petak da igra protiv Zambije za treće mesto.

NFF je naveo da se "bavi pitanjem", ali da sredstva moraju da dodju iz ministarstva sporta pre nego što budu uplaćena reprezentaciji.

Posebni savetnik ministra sporta rekao je da je ekipa dobila usmene garancije da će biti isplaćena.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track