ČUKARIČKI DAVAO STRAŠNE GOLOVE I UNIŠTIO PROTIVNIKA: Brđani u gostima odradili FANTASTIČAN POSAO, smeši im se treće kolo! (VIDEO)
Foto: FK Čukarički

KVALIFIKACIJE ZA LK

ČUKARIČKI DAVAO STRAŠNE GOLOVE I UNIŠTIO PROTIVNIKA: Brđani u gostima odradili FANTASTIČAN POSAO, smeši im se treće kolo! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su ubedljivu pobedu rezultatom 4:1 protiv Rasinga u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Specijalni izveštač Kurira iz Luksemburga: Miloš Bjelinić

Ekipa s Banovog Brda je do trijumfa stigla u gostima, odnosno na stadionu "Luksemburg" pred otprilike 500 navijača, među kojima je bilo i Srba.

Podsetimo, prethodno je svoj meč završio Radnički, drugi srpski predstavnik odigrao je izuzetno zanimljivu na Malti protiv Gzire.

Spektakularni golovi obeležili su prvi meč Čukaričkog u Evropi u novoj sezoni! Mijailovićeva bomba sa 30 metara i Lukićeva sa 20 bile su prava remek dela... Na kraju, Rasing - Čukarički 1:4.

Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija prošla je potpuno u znaku srpskog kluba. Rasing je daleko ispod nivoa Čukaričkog i to je bilo jasno već posle nekoliko minuta igre.

FK Čukarički, Čukarički
foto: FK Čukarički

Luksemburžani su poklekli u 15. minutu.

Lopta je na ivici šesnaesterca došla do Badamosija, koji je snažno šutirao, golman Rasinga Rufije je kratko odbio, samo do Kovača, ovom nije bilo teško da sa šest metara ubaci loptu u mrežu - 0:1.

Ipak, uzvratio je domaćin tri minuta kasnije. Posle ubacivanja Simona iz ugla sam na šest metara ostao je Omrani, koji je nogom lako ubacio loptu u mrežu belo-crnih - 1:1.

Nije igra Čukaričkog bila baš najbolja posle primljenog gola, ali je u 35. minutu Srdan Mijailović postigao gol, posle kojeg su mu aplaudirali svi na stadionu u Luksemburgu. Šutirao je iskusni vezista sa 30 metara u rašlje protivničkog gola, Rufije nije imao nikakve šanse - 1:2.

Prvi gol u nastavku delo je Kovača. Vezista Brđana je krenuo sa svoje polovine, stigao u protivnicki šesnaesterac, mogao i da doda do Endijaea, ali je bio prilicno hladnokrvan, rutinski je savladao Rufijea - 1:3.

A, onda magija za kraj. Jovan Lukić je fantastično šutirao sa više od 20 metara i zakucao loptu iza leđa golmana rivala.

Rasing - Čukarički 1:4 (1:2)

Stadion: "Luksemburg". Gledalaca: 832. Sudija: Viktor Šimusik. Pomoćnici: Sergej Kasavec i Sergej Firinovic (svi iz Belorusije). Strelci: 0:1 - Kovač u 15, 1:1 - Omrani u 20, 1:2 - Mijailović u 35, 1:3 - Kovač u 50, 1:4 - Lukić 65. minutu.

Rasing Union: Rufije, Ngoma (od 77. Šaus), Omrani, Fransoa (od 77. Tineli), Enetije, Buh (od 64. Pokar), Nakače (od 64. Muratović), Simon, Garos, Skenderović, Lorentije.

Čukarički: Mićović, Stevanović, Ivanović (od 75. Ovusu), Vujadinović, Badamosi (od 75. Spasojević), Mijailović, Drezgić, Endijae, Kovač (od 75. Kovač), Roganović (od 79. Roganović), Lukić (od 83. Petković).

Obe utakmice srpskih predstavnika mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Tok mečeva:

90. minut - Kraj utakmice! Velika pobeda Čukaričkog i delimično uspešan dan srpskih klubova u kvalifikacijama za Ligu konferencija!

80. minut - Na terenu je prvi put po povratku u Čukarički, Samjuel Ovusu, od kojeg se očekuje da bude veliko pojačanje i da u narednom periodu ima veliki doprinos igri ekipe sa Banovog Brda, koja ide prema ubedljivoj pobedi u prvoj utakmici kvalifikacija.

66. minut - GOOOL! Dominacija Čukaričkog! Lukić je postigao prelep gol udarcem sa distance!

Na tribinama su i srpski navijači, pa čak i jedan navijač u dresu Partizana koji se obradovao novom pogotku Čukaričkog:

FK Čukarički, Čukarički
foto: FK Čukarički

52. minut - GOOOL! Stefan Kovač se našao u velikoj šansi pošto mu se otvorio put ka šesnaestercu domaće ekipe, a kada se već našao pred golom, rutinski je loptu poslao u mrežu.

46. minut - I dalje pratimo utakmicu Čukaričkog. Počelo je drugo poluvreme u Luksemburgu.

96. minut - Kraj meča! Radnički se izvukao u neverovatnoj utakmici. Iako su zasluženo imali prednost na poluvremenu, Nišlije su imale katastrofalne minute u nastavku, ali su ipak uspeli da izbegnu poraz, što poprilično menja situaciju pred revanš u Nišu.

Pogledajte kako je tekla prva utakmica Radničkog u Evropi ove sezone:

92. minut - GOOOL! Kakav meč na Malti! Radnički je u poslednjim trenucima utakmice stigao do izjednačenja! Strelac gola je Makou.

85. minut - Bliži se kraj utakmice na Malti, a Radnički i dalje ima zaostatak.

45. minut - Kraj poluvremena u Luksemburgu! Čukarički ima prednost zahvaljujući strašnim pogotkom Mijailovića.

70. minut - Trostruku izmenu je napravio Tomislav Sivić, Radnički pokušava da dođe do izjednačenja, ali udarci Petrova, Mesarovića i Savića nisu bili ozbiljnija pretnja za Maltežane.

Radnički, Gzira, Liga konferencija
foto: Kurir sport

35. minut - GOOOL! Bomba Srđana Mijailovića sa 25 metara! Fenomenalan, precizan i snažan udarac i Čukarički ponovo ima prednost.

27. minut - Dobra reakcija golmana Mićovića koji je izašao na dvadesetak metara od gola kako bi izbacio loptu iz igre.

60. minut - GOOOL! Neverovatno! Radnički je primio dva gola u samo nekoliko minuta. Nakon sasvim dobrog prvog poluvremena, Nišlije su posle izjednačujućeg pogotka skrivile jedanaesterac, tačnije, to je učinio Mlađović, a siguran izvođač je bio Maksvel. Njegov drugi gol na utakmici.

20. minut - GOOOL! Još jednom šteta... Čukarički nije dugo imao prednost u Luksemburgu, pošto je Omrani doneo izjednačenje Rasingu.

56. minut - GOOOL! Šteta! Gzira je stigla do izjednačenja na utakmici protiv Radničkog. Maksvel je strelac pogotka. Golman Drobnjak nije dobro reagovao, što je domaćin ovog puta kaznio.

16. minut - GOOOL! Stefan Kovač je strelac vodećeg pogotka za Čukarički! Badamosu je šutirao, njegov udarac je odbranio Rufije, ali Kovač je naleteo na odbitak i lako poslao loptu u mrežu.

53. minut - Defanzivac Radničkog, Tolordava, imao je neprijatnu situaciju nakon sudara sa Samurajem. Ukazana mu je pomoć i vratio se u igru.

12. minut - Prva velika prilika na utakmici u Luksemurgu! Čukarički je mogao do prednosti, ali je lopta nakon udarca glavom Đorđa Ivanovića pogodila stativu.

6. minut - Miran start meča, Čukarički je favorit u ovom dvomeču, a stadion "Luksemburg" "zuji" prazan. Na stadionu je tek oko 500 gledalaca.

00:25

Fudbaleri Čukaričkog igraju prvu utakmicu u Evropi

1. minut - Počela je utakmica u Luksemburgu! Uporedno ćemo pratiti dva meča srpskih predstavnika.

Čukarički
foto: FK Čukarički

Podsećamo, uskoro će početi i druga utakmica koja zanima ljubitelje fudbala u Srbiji.

Čukarički od 20 časova igra protiv Rasinga u Luksemburgu, a poznati su i sastavi za taj meč.

Čukarički
foto: FK Čukarički

Rasing (3-5-2): Rufije – Garos, Skenderović, Omrani – Henetije, Nakače, Simon, N’Goma, Lorentije – Fransoa, Buh.

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Drezgić, Vujadinović, Roganović – Mijailović, Kovač – Ivanović, Lukić, N’Diaje – Badamosi.

45. minut - Kraj poluvremena! Zaslužena prednost Radničkog koji je od starta bio bolja ekipa. Iako nije bilo puno pravih šansi, Nišlije su kontrolisale stanje na terenu, a pogotkom Nikole Štulića, na pauzu su odneli vođstvo.

FK Radnički Niš
foto: FK Radnički Niš

39. minut - Moglo je i te kako da bude opasno pred golom Radničkog. Golman Drobnjak je napravio veliku grešku, ali na njegovu sreću, Samuraj nije uspeo da stigne do lopte.

36. minut - Definitivno je Radnički opasnija ekipa u prvom poluvremenu. Pokušao je Petrov, ali je poslao loptu pored gola, a zatim je Marjanović pokušao da iznenadi rivala iz situacije iz koje nije bilo očekivano da uputi udarac. I on je šutirao pored gola.

28. minut - GOOOL! Mladi napadač Radničkog, Nikola Štulić (20), strelac je prvog gola za Nišlije u ovogodišnjim kvalifikacijama! Štulić je glavom prosledio loptu u mrežu nakon centaršuta Jovanovića.

Nišlije na Malti imaju veliku podršku navijača:

19. minut - Imali su gosti kontra napad nakon korenera za Gziru, ali ni ovog puta nisu bili konkretni u završnici.

13. minut - Najbolja situacija u dosadašnjem toku meča za Radnički! Arsić je poslao loptu u kazneni prostor rivala, Nišlije su dobile korner, ali nakon toga nisu bile opasne.

10. minut - Bez šansi u uvodnom delu utakmice na Malti. Radnički je na samom startu, u drugom minutu imao solidnu situaciju i centaršut koji nije doneo veću priliku, a nakon toga nema uzbuđenja.

00:34

Fudbaleri Radničkog iz Niša igraju prvu utakmicu u Evropi

1. minut - Počela je utakmica u Gziri! Radnički će pokušati da obezbedi prednost pred revanš.

Radnički Niš, Liga konferencija
foto: Kurir sport

Uoči meča:

Ovo su igrači koji će od prvog minuta izaći na teren na Malti:

Gzira (4-3-3): Radelić- Žarkov - Skeri, Menc, Tabone, Muskat - Korea Duarte, Marselo Dias, Ćosić – Samuraj, Riaskos, Džeferson.

Radnički Niš (4-3-3): Drobnjak - Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović - Pejović, Arsić, Marjanović - Jovanović, Štulić, Petrov.

U odnosu na meč sa Partizanom dve su izmene u timu Radničkog: Nikola Štulić igra umesto Stefana Mitrovića, koji je u međuvremenu prešao u Crvenu zvezdu i nema Stefana Dimića umesto kojeg je na terenu Lazar Arsić.

Ovo su sastavi ekipa za utakmicu u Luksemburgu

Stadion: Stad de Luksemburg

Sudija: Viktor Šimusik (Belorusija)

RASING (3-5-2): Rufije – Garos, Skenderović, Omrani – Henetije, Nakače, Simon, N’Goma, Lorentije – Fransoaz, Buh.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Drezgić, Vujadinović, Roganović – Mijailović, Kovač – Ivanović, Lukić, N’Diaje – Badamosi.

U špicu je novajlija Badamosi, dok su povratnik Ovusu i vezista Docić na klupi.

"Meraklije" su se dobro pokazale na otvaranju Mozzart bez Super lige Srbije, ali su u uvodna meča osvojili ukupno jedan bod. Najpre su odigrali vrlo dobar meč na Marakani, protiv Crvene zvezde nisu iskoristili nekoliko odličnih prilika, što je protivnik kaznio osvojivši tri boda ubedljivom pobedom. A, onda je u drugom kolu ekipa Tomislava Sivića do poslednjih sekunda imala prednost, ali na kraju ostala bez trijumfa protiv Partizana.

Detalj sa utakmice Radnički - Partizan
Detalj sa utakmice Radnički - Partizanfoto: Starsport

Trener Sivić, poručio je da Radnički već na Malti želi da stekne prednost.

"Ambicija je da prodjemo u naredno kolo i sve ćemo uraditi da tako bude. Plan bi bio da nastavimo da igramo kao u prve dve utakmice. Izaćićemo na teren da pobedimo utakmicu. Liga konferencija je takvo takmičenje da svaka ekipa ima šansu, znamo da i Gzira ima istu motivaciju kao mi, dobro je što dosta klubova ima iste šanse da prodje dalje. Nadam se da ćemo na Malti doći do prednosti pred drugu utakmicu", rekao je Sivić.

Kada je reč o Čukaričkom, ekipa s Banovog Brda imala je buran put ka Luksemburgu, pošto su na aerodromu videli scenu hapšenja kao sa filma, a potom su lutali gradom jer vozač nije mogao da nađe hotel u kojem su smešteni.

To nije omelo "Brđane" pred prvu utakmicu.

"Oduvek sam govorio da u Evropi nema lakih rivala. U Luksemburgu ekipe, ali i reprezentacija igraju sve bolje. Poštujemo svakoga, ali želimo dobar rezultat za revanš", rekao je Dušan Kerkez, trener Čukaričkog.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track