ZAVERENICI ODRŽALI SASTANAK, PROJEKAT SUPERLIGE NIJE MRTAV: Anjeli, Perez i Laporta "oči u oči" u Americi, šta sada spremaju?!
Foto: Profimedia, Shutterstock

nešto se sprema

ZAVERENICI ODRŽALI SASTANAK, PROJEKAT SUPERLIGE NIJE MRTAV: Anjeli, Perez i Laporta "oči u oči" u Americi, šta sada spremaju?!

Fudbal -

Projekat Superlige nije mrtav! Tako bar misle čelnici Juventusa, Reala iz Madrida i Barselone - Andrea Anjeli, Florentino Perez i Đoan Laporta.

Andrea Anjeli
foto: Profimedia

Njih trojica sastali su se u Americi, da još jednom pretresu ideju o projektu lige najbogatijih klubova Evrope. Činjenica da im se klubovi nalaze na turneji po SAD, trio prvih ljudi Juventusa, Reala i barselone iskoristio je za novo viđenje.

Javnosti nije poznato ono o čemu su pričali uticajni čelnici tri velika evropska kluba, sem činjenice da su se sastali u Las Vegasu u Americi. Italijanski mediji spekulišu da "projekat Superlige" nije mrtav i da "zaverenici" spremaju odgovor UEFA i FIFA, koji su minirali u startu njihovu ideju.

Florentino Perez
foto: EPA

Da podsetimo, izvorni plan Superlige sa klubovima u zatvorenom klupskom takmčenju propao je u aprilu 2021. godine nakon protesta navijača, ligaških takmičenja, saveza i brojnih vlada širom Evrope, uz veliku podršku UEFA i FIFA. Zatvoreno prvenstvo predviđalo je takmičenje 20 najbogatijih i najuticajnijih klubova u Evropi.

Posle fijaska i pritiska javnosti iz projekta su se povukli Inter, Milan, Mančester junajted, Mančester siti, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Atletiko Madrid i Liverpul, dok su Juventus, Real i Barselona ostali da i dalje gaje nadu u projekat.

Đoan Laporta
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track