VOJVODINA PRODALA DVA KLINCA, A HOĆE DA NAPADNE TITULU: Talenti idu u Italiju, destinacije su Palermo i Samprodija! Kabić ostaje!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

NOVI SAD

VOJVODINA PRODALA DVA KLINCA, A HOĆE DA NAPADNE TITULU: Talenti idu u Italiju, destinacije su Palermo i Samprodija! Kabić ostaje!

Fudbal -

Vojvodina je najavila da će ove sezone pokušati da se bori za titulu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Cilj im je da sezonu završe među prve tri ekipe, kako bi sledeće godine igrali kvalifikacije za Ligu šampiona, ili Ligu Evrope.

Mladen Devetak, Vojvodina
foto: @starsport

Međutim, klub ovog leta prodaje svoje talente, klince iz omladinske škole. Mladen Devetak (23) je pred potpisom za Palermo i sledeće sezone igraće u Italiji, u Seriji B. Levi bek je bljesnuo pre dve sezone u dresu Vojvodine pod komandom trenera Nenada Lalatovića. Novosađani neće mnogo zaraditi na ovoj prodaji, iako je igrač prema portalu Transfermarkt procenjen na 700.000 evra. Obeštećenje će biti simbolično, ali će Vojvodina imati 10 odsto od narednog transfera.

Mihailo Ivanović
foto: Printskrin

Još jedan novosadski biser Mihajlo Ivanović, koji ima samo 17 godina napušta Vojvodinu. Mladi napadač preseliće se u Sampdoriju, kao početak dogovora o tehničko-poslovnoj saradnji kluba iz Đenove sa Vojvodinom. On odlazi na jednogodišnju pozajmicu, s tim da će Vojvodina uz finansijsku nadoknadu imati i deo budućeg materijalnog kolača ukoliko u narednim godinama dođe do transfera.

Uroš Kabić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa druge strane, klub je produžio ugovor sa napadačem Urošem Kabićem, do juna 2025. godine. Isto je urađeno i sa veznim igračem Draganom Kokanovićem. Mladi centarfor Kabić bio je zanimljiv italijanskim klubovima Torinu, Bolonji i Sampdoriji, ali će po svemu sudeći još jednu sezonu ostati u Srpskoj Atini.

- Izuzetno mi je drago što smo postigli dogovor i što ću ostati u klubu u kom sam ponikao, jer smatram mogu da ostavim dublji trag. Nadam se da ću se vratiti na teren kroz desetak dana i onda idemo u nove izazove i dokazivanja - izjavio je Uroš Kabić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track