STRAŠNO, UMRO BIVŠI TRENER PARTIZANA: Milan Đuričić Đumi se dugo mučio, vodio veliku borbu protiv teške bolesti, ali nije izdržao!
Foto: Starsport

tuga

STRAŠNO, UMRO BIVŠI TRENER PARTIZANA: Milan Đuričić Đumi se dugo mučio, vodio veliku borbu protiv teške bolesti, ali nije izdržao!

Fudbal -

Danas je posle duge i teške bolesti u 61. godini preminuo Milan Đuričić, nekadašnji trener Partizana, Vojvodine, Zemuna, Napretka, Radničkog iz Niša.

Smrt popularnog Đumija potresla je fudbalsku javnost u Srbiji, jer je on kao stručnjak, a pre svega čovek bio omiljen u svim sportskim krugovima.

Milan Đuričić poslednji posao imao je u kruševačkom Napretku, ali je zbog karcinoma grla morao u decembru da se povuče sa mesta šefa struke, kluba iz Kruševca. Dugi niz godina vodio je borbu sa ovom opakom bolešću. Plenio je pozitivnom energijom.

Kada je Savo Milošević u martu 2019. godine postao trener Partizana, njegov jedini uslov bio je da na mestu pomoćnika ima Milana Đuričića. Njih dvojica odlično su se poznavali iz Saveza, gde je Savo radio kao direktor, a Đuričić kao koordinator mlađih selekcija. Imao je Đumi fudbal u malom prstu, a posebno je znao sa mladim fudbalerima.

Nažalost i tada počinje njegova borba sa opakom bolešću. Nije imao bojazan, da o njoj priča javno.

- Imao sam ozbiljan zdravstveni problem, tačnije karcinom grla. Morao sam da čekam na pet skener čak dve godine i situacija je postala ozbiljna. Onda se javio moj prijatelj Savo, koji mi je to rešio, i za dva meseca sam došao na red. Rekao sam mu još tada da mu zbog toga dugujem i da ću mu pomoći u Partizanu. Pristao sam da mu budem pomoćnik na godinu dana, dok se ne snađe, i tako je i bilo - rekao je Đuričić tada za Kurir.

Mesto i datum sahrane Milana Đuričića Đumija biće naknadno objavljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track