ONA VOLI ZVEZDU! ĆERKA JE LEGENDE CRVENO-BELIH, ŽIVI NA KIPRU I TRENIRA BOKS Pogledajte kakva lepotica čeka voljeni klub na Ostrvu
Foto: Privatna arhiva

podrška

ONA VOLI ZVEZDU! ĆERKA JE LEGENDE CRVENO-BELIH, ŽIVI NA KIPRU I TRENIRA BOKS Pogledajte kakva lepotica čeka voljeni klub na Ostrvu

Fudbal -

Ako Crvena zvezda u plej-ofu za Ligu šampiona bude igrala protiv Apolona, imaće u Limasolu domaćina i navijača u kćerki nekadašnjeg asa kluba sa Marakane Jovice Nikolića.

Šarmantna Mina već devet godina živi na Kipru, gde osim posla vezanog za ekonomiju i bankarstvo razvija i brojne sportske aktivnosti.

Minu Nikolić, nekadašnju manekenku i potpuno svestranu devojku, možete videti čak i u ringu. Boks trenira "za svoju dušu" bez takmičarskih mečeva, a poseduje i licencu za fitnes trenera.

Mina Nikolić
foto: Privatna arhiva

Vest da bi Zvezda koju obožava ipak mogla da bude gost u Limasolu obradovala je Minu, ali...

- Želela sam da Zvezda i Apolon zaigraju u grupi Lige šampiona, ali kada već to nije moguće lepo je što igraju i sada. Zna se koji je klub od malih nogu u mom srcu - kaže uz Kurir Mina koja je rođena u Beogradu dok joj je otac bio igrač Crevne zvezde, ali je detinjstvo provela uglavnom u Portugaliji gde je tata poznat pod nadimkom "jagodinska haubica" nastavio karijeru posle Marakane.

Kako roditelji reaguju što nisi izabrala neki nežniji sport od boksa?

- Roditelji vole što sam sportski aktivna, kojim god sportom se bavila. Zato se čak ni mama na ovaj moj izbor nije bunila jer vidi da ja to radim s ljubavlju – snažno, ali elegantno. Ha, ha...

Mina Nikolić
foto: Privatna arhiva

Kad si počela da treniraš boks?

- Do boksa je došlo spontano. Pre toga sam trenirala sve što se moglo trenirati. Sve sam volela da probam, pa i boks. Naravno, ne takmičarski, već za svoju dušu. Bolje se osećam kad sam u top formi.

Znači, nisi lomila nos?

- Ha, ha. Nisam ni drugima, a ni sparing partneri meni.

Mina Nikolić
foto: Privatna arhiva

Jesi li imala talenat za fudbal?

- Mogu slobodno da kažem da sam sportskog duha na tatu. Probala sam odbojku, tenis, plivanje, pa danas i boks. Morate da shvatite da je tata dobio dve ćerke, pa smo i sestra i ja želele da mu tu fudbalsku želju ispunimo makar u okviru dvorišta za, njegove oči. Sestra i ja smo rođene istog datuma, samo ona šest godina kasnije.

Bila si manekenka, a dugo si u poslovima koji imaju veze sa bankarstvom?

- Manekenstvom sam se bavila dugo. To je ogromno iskustvo i predivan period u mom životu kojeg se uvek prisećam sa osmehom. Uvek sam taj poziv posmatrala kao hobi. U Beogradu sam završila Turizam i hotelijerstvo, u Solunu dobila master diplomu, dok sam na Kipru završila Biznis administraciju. Svako tržište je po nečemu specifično, pa tako i Kipar, ali se nikada nisam plašila da se oprobam u nečemu novom. Znanje više jezika mi je dosta pomoglo pri rotaciji u industrijama i pozicijama.

Mina Nikolić
foto: Privatna arhiva

Da li je Kipar tvoje mesto za život iz snova ili bi živela u Beogradu?

- Na Kipar sam došla potpuno spontano iz Atine i zaljubila se u ovo ostrvo. Ovde sam već devet godina i uskoro bi trebalo da dobijem i njihovo državljanstvo. Međutim, selidbe mi nisu strane i drago mi je da sam imala mogućnost da menjam mesto boravka i živim godinama u Portugalu, Srbiji, Grčkoj i sada ovde. Zato nikada ne isključujem mogućnost povratka u Beograd. Tu sam se ipak rodila i tinejdžerske dane provela u tom gradu, a tu mi je i rođena sestra Anja, za koju sam jako vezana. Prelepo mi je ovde, ali nikad se ne zna.

Kako si došla na ideju da postaneš i fitnes trener?

- Sport mi je u krvi, ceo život treniram. To je ono što me ispunjava i hvala tati na tom genu. Direktor "Les milsa" za Kipar pratio je moj rad i treninge i verujem, u meni video potencijal. Ja sam naravno prihvatila izazov i posle višemesečnih priprema, testova i teških treninga, dobila sam i licencu. Nakon toga sam počela da radim kao fitnes instruktor u teretani i držim privatne treninge.

Mina Nikolić
foto: Privatna arhiva

Planiraš li da uživo gledaš evropske utakmice Zvezde u Beogradu?

- U septembru ću biti u Beogradu i nadam se gledati Zvezdu u Ligi šampiona. Još kao mala, imala sam mogućnost da prisustvujem različitim većim fudbalskim okršajima. Navijanje sa tribina mi nije strano. Obožavala sam tu energiju, a najglasnije se navijalo za crveno bele, to se nije dovodilo u pitanje.

Jesi li nekada bila zaljubljena u fudbalera?

- Samo ću reći da bi me mama razumela. Ha, ha...

Govori šest jezika

Mina Nikolić portugalski jezik govori kao maternji jer je tamo odrastala, priča perfektno i grčki, engleski, italijanski i španski.

Završila je dva fakulteta, a master studije na Šefild univerzitetu.

Drug Nuno Gomeš

Ima Mina Nikolić dosta prijatelja u fudbalskom svetu, a jedan od njih je i slavni Portugalac i nekada najlepše lice svetskog fudbala Nuno Gomeš.

- Nuno je prijatelj mog oca, pa se dugo poznajemo. Jako je prijatan čovek.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track