DELOVALO JE DA JE OVO NEMOGUĆA MISIJA! Crvena zvezda može i do TREĆEG ŠEŠIRA u grupi Lige šampiona, evo šta je potrebno za to!
Foto: Starsport

REALNO JE!

DELOVALO JE DA JE OVO NEMOGUĆA MISIJA! Crvena zvezda može i do TREĆEG ŠEŠIRA u grupi Lige šampiona, evo šta je potrebno za to!

Fudbal -

Šesti uzastopni put Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi evropskog takmičenja, a odličnim rezultatima prethodnih godina otvorili su sebi neke nove mogućnosti, za koje se ranije činilo da su kilometrima daleko.

Pobeda protiv Pjunika u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija, rezultatom 5:0, ostavlja najmanje moguće šanse za preokret ekipe iz Jermenije. Crveno-beli su na stadionu Rajko Mitić potpuno uništili prvog ovosezonskog rivala na putu ka Ligi šampiona i praktično već iz Beograda vide plej-of.

Tamo će rival biti, sudeći po prvoj utakmici, Makabi iz Haife koji je rezultatom 4:0 pobedio kiparski Apolon.

Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, Zvezda i Makabi će jedno drugom biti poslednja prepreka za grupnu fazu Lige šampiona, a ako crveno-beli budu bolji i od tima iz Haife, postoje šanse da se nađe u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu.

Za to je, ipak, potrebno da se poklope neki drugi rezultati.

Tačnije, potrebno je da se dogodi iznenađenje na tri dvomeča, a jedno je već blizu.

Prema trenutnom pogledu na izgled šešira, po evropskom koeficijentu, Crvena zvezda je pri vrhu poslednjeg šešira iza Rendžersa i Dinamo Zagreba.

Dakle, ukoliko te dve ekipu ne dođu do grupne faze, a uz to kiksne i Benfika jedina ekipa projektovana za treći šešir koja igra u kvalifikacijama, crveno-beli bi dobili mesto u trećem šeširu, što automatski znači i, bar na papiru, slabijeg protivnika u grupi.

Kada je reč o utakmicama pomenute tri ekipe, Dinamo je pobedio na gostovanju Ludogorecu i u dobroj je situaciji pred revanš, kao i Benfika koja je kao domaćin bila bolja od Mitjijlanda rezultatom 4:1.

Sa druge strane, Rendžers je neočekivano izgubio u Belgiji od Rojal Unijona i čeka ih težak postao u revanšu u Glazgovu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track