BIVŠI NAPADAČI PARTIZANA I ČUKARIČKOG REŠETAJU U EVROPI: Efikasni Jovanović i Birmančević! Dva gola Aleksića na Islandu (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

liga konferencija

BIVŠI NAPADAČI PARTIZANA I ČUKARIČKOG REŠETAJU U EVROPI: Efikasni Jovanović i Birmančević! Dva gola Aleksića na Islandu (VIDEO)

Fudbal -

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Makabi je u Tel Avivu pobedio Aris rezultatom 2:0 (1:0).

Vodeći gol postigao je srpski golgeter. Bivši napadač Čukaričkog i Partizana koji je rođen u Leposaviću na Kosmetu, Đorđe Jovanović (23) upisao se u strelce u 29. minutu. Pobedu je u 84. minutu overio čuveni izraelski napadač Eran Zahavi.

Veljko Birmančević
foto: Profimedia

Efikasan je bio i Veljko Birmančević (24), koji je postigao treći pogodak za prvaka Švedske Malme u 85. minutu, koji je na svom terenu deklasirao šampiona Luksemburga Didelanž sa 3:0.

Danijel Aleksić
foto: Profimedia

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Danijel Aleksić zablistao je sa dva gola na Islandu protiv Brejdablika i doneo svom timu Bašakšehiru veliku prednost pred revanš u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu Konferencija. Golovima u 38. i 91. minutu, bio je najzaslužniji za pobedu turskog tima od 3:1.

Uspešan je bio i srpski internacionalac Bojan Radulović, momak rođen pre 23 godine u Ljeidi. Radulović je trenutno pod ugovorom sa švedskim AIK-om, ali na pozajmici u Helsinkiju. Upravo je Srbin bio strelac za finski tim u Mariboru protiv istoimenog slovenačkog predstavnika u pobedi gostiju od 2:0 u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track