PUNI SE ZVEZDINA KASA - STIŽU SILNI MILIONI: Eliminacija Pjunika donela Zvezdi NESTVARNO BOGATSTVO! Suma sada može da se DUPLIRA!
Foto: Starsport©

LOVA SAMO KAPLJE

PUNI SE ZVEZDINA KASA - STIŽU SILNI MILIONI: Eliminacija Pjunika donela Zvezdi NESTVARNO BOGATSTVO! Suma sada može da se DUPLIRA!

Fudbal -

Crvena zvezda je eliminacijom Pjunika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ostvarila jedan od ciljeva ove sezone i tako obezbedila nestvarnu zaradu.

Plasman u plej-of kvalifikacija doneo je Zvezdi sigurno mesto u Ligi Evrope i ozbiljan finansijski benefit, ali crveno-beli nemaju nameru tu da se zaustave.

Zvezda je već obezbedila zaradu od oko 11 miliona evra.

Naime, Plasman u plej-of fazu Lige šampiona donosi 5 miliona evra. Samim tim bi Zvezda obezbedila grupnu fazu Lige Evrope što je dodatnih 3.6 miliona evra. Na kraju, na osnovu koeficijenta Zvezdu očekuje i bonus od oko 2.5 miliona evra.

Ukoliko se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, Zvezda bi mogla da duplira sumu i zaradi više od 20 miliona evra.

Takođe, klupski koeficijent samim tim i nacionalni bi bio poboljšan. U kvalifikacijama za Ligu šampiona se ne dobijaju bodovi za klupski koeficijent, ali bi prolaz u narednu fazu i samim tim obezbeđeno mesto u Ligi Evrope automatski doneo tri boda. Kada je u pitanju Superliga Srbije, ona je ovom pobedom dobila 0.500 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track