FIFA DOBILA ŠOKANTNE DOKAZE, SLEDI IZBACIVANJE SA MUNDIJALA?! Na pomolu je NEVIĐENI HAOS, reprezentacija uhvaćena u PREVARI!
Foto: EPA/Rodrigo Buendia / POOL

SKANDAL

FIFA DOBILA ŠOKANTNE DOKAZE, SLEDI IZBACIVANJE SA MUNDIJALA?! Na pomolu je NEVIĐENI HAOS, reprezentacija uhvaćena u PREVARI!

Fudbal -

FIFA je najpre odbila žalbu Čilea, ali nakon novih dokaza bi mogla da napravi presedan i izbaci Ekvador sa Svetskog prvenstva.

Svetska fudbalska federeacija ove nedelje je odlučila da promeni termin utakmice Katar - Ekvador kako bi domaćin igrao prvi meč na Svetskom prvenstvu.

Ali, 20. novembra, Katar možda neće za protivnika imati Ekvadorce ukoliko se FIFA odluči za drastičnu meru.

Protiv Ekvadora je još po završetku kvalifikacija Čile uputio žalbu, uz navode da desni bek, Bajron Kastiljo koji je ostvario osam nastupa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nije rođen u Ekvadoru nego u Kolumbiji i da nikad nije imao ekvadorsko državljanstvo, samim tim ni pravo da igra za tu reprezentaciju.

FIFA je prvu žalbu odbila, međutim, britanski "Dejli mejl" je objavio da je imao uvid u dokumentaciju koja dokazuje da je Kastiljo rokđen u Kolumbiji.

Postoje dva rodna lista za ovog fudbalera i dva različita imena. Prema kolumbijskim dokumentima on njegovo puno ime Bajron Havijer Kastiljo Segura, dok se prema kvadorskim zove Bajron David Kastiljo Segura.

Takođe, prisutna je i razlika između datuma rođenja, pa je tako, u kolubijskim papirima zapisano da je rođen 25. jula 1995. godine, dok je u ekvadorskim zabeležen 20. novembar 1998. godine.

Oba lista imaju ista imena roditelja, uz različit potpis oca na dva papria. Kolumbijski list je overen u registru rođenih u ministarstvu spoljnih poslova, dok se ekvadorski ne može pronaći u državnom registru.

Inače, sumnje u Kastiljov identitet pojavile su se prvi put još 2015. godine kada je njegov transfer iz Norteamerike u Klub Elemeka propao zbog nepravilnosti u dokumentima.

Ekvador
foto: Profimedia

Fudbalski savez Ekvadora je 2018. godine suspendovao Norteameriku zbog omogućavanja i postizanja koristi od lažnih dokumenata za igrače, a iste godine je u Ekvadoru objavljeno da Kastiljov rodni list ne postoji.

Izvori "Dejli mejla" navode da postoji mišljenje da FIFA namerno odlaže donošenje odluke kako ne bi morala da remeti Svetsko prvenstvo do čijeg početka je ostalo još 100 dana.

- FIFA čini sve da odloži slučaj jer zna da je igrač Kolumbijac. Postoji epidemija igrača s lažnim dokumentima u Ekvadoru, ali FIFA ne čini ništa - rekao je izvor britanskog lista.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track