POSLEDNJA MISIJA KARLA VELIKOG! Ančeloti najavio odlazak u penziju
Foto: EPA

kraj posle reala

POSLEDNJA MISIJA KARLA VELIKOG! Ančeloti najavio odlazak u penziju

Fudbal -

Trener najtrofejnijeg kluba na svetu madridskog Reala Karlo Ančeloti, rekao je da mu je misija sa kraljevskim klubom poslednja u profesionalnoj karijeri.

- Ova faza u Realu biće kraj moje karijere. Prestaću posle Reala. Real je vrh fudbala, ima smisla završiti sve posle ovog iskustva - kazao je Ančeloti.

Sjajni stručnjak kaže da se fudbal po mnogo čemu promenio u odnosu na vreme kada je počinjao da se bavi trenerskim poslom.

- Vremena su se promenila, pre svega dinamika. Do pre par godina prioritet je bio tehničko-taktičke prirode. Sad sam preplavljem ljudskim odnosima, kako da upoznam ljude i suočavanjem sa novim generacijama.

Podvukao je da bi Karim Benzema trebalo da dobije "Zlatnu loptu", rekavši "da je ima u džepu" i da "ima izuzetnu sezonu". Prognozirao je i favorite za Svetski kup koji će se krajem sezone održati u Kataru.

- Brazil i Francuska su najjače reprezentacije, pa onda Argentina. Skalonijev tim se vraća na vrh, a tu je i Lionel Mesi. Španija je takođe neko na kog treba motriti. I tu bih dodao Englesku i Nemačku koje su započele procese obnove.

Nije propustio priliku ni da govori o početku sezone u Seriji A.

- U Italiji vidim uobičajena tri tima na vrhu, možda sa različitim rasporedom snaga. Milan je doveo talentovanog De Ketelara i nastavlja linijom Maldinija, ali tu su i mlađi, Tonali i Leao su bili dobri dodaci. INter ima moćan motor i Lukaku se vratio. Juventus još radi na transferima, ali dolazak Di Marije je inteligentna operacija, ima kvalitet šampiona i iskustvo - dodao je Ančeloti.

Posebno se osvrnuo i na Žozea Murinja u Romi.

- Murinjo? Romi je bio potreban trener poput njega, bila mu je potrebna ljubav Rimljana. Savršen brak. Pojačali su se mnogo. Dibala, Vajnaldum i Matić su važni. Spinacola i Zaniolo su se oporavili. U Murinjovoj biografiji druga sezona u klubu obično koincidira sa velikim uspesima. Počeo je dobar posao u Romi - rekao je Ančeloti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track