PARTIZAN ZVAO MAKIJA BANJAKA: Da li to znači da najbolji defanzivac odlazi u Rusiju? Kamerunac pred povratkom!
Foto: Starsport

radi se u humskoj

PARTIZAN ZVAO MAKIJA BANJAKA: Da li to znači da najbolji defanzivac odlazi u Rusiju? Kamerunac pred povratkom!

Fudbal -

Maki Banjak mogao bi da se vrati u Partizan. Kamerunac je otkrio da ima poziv iz Humske i da razmišlja o povratku u Beograd.

Maki Banjak
foto: Partizan.rs

U slučaju da Maki Banjak (27) ponovo zaduži crno-beli dres, to znači da bi Igor Vujačić mogao da napusti klub. Naime, najbolji defanzivac Partizana ima ponudu ruskog Sočija vrednu 1.000.000 evra, koju klub iz Humske ozbiljno razmatra. Pitanje je šta će o svemu reći trener crno-belih Gordan Petrić.

- Situacija u Partizanu trenutno nije dobra. Klub me je zvao sa predlogom da se vratim, ali moj agent razgovara i sa klubovima iz Španije i Francuske. Duboko u sebi sam svestan da nisam ostavio dovoljno dubok trag na evropskoj sceni - rekao je Banjak za kamerunske medije.

Igor Vujačić
foto: Starsport

Maki Banjak nije slobodan igrač. Za njegov povratak iz Kairata u Humsku trebalo bi platiti obeštećenje od 300.000 evra.

- Postoji mogućnost da odem, a to bih i uradio da je samo do mene, ali imam ugovor na još godinu dana, pa se pita i klub. Imam otkupnu klauzulu u ugovoru, pa je opcija ili da neko toliko plati ili da se nađe neki dogovor sa klubom - iskren je Banjak.

Kamerunac je fudbalom počeo da se bavi u akademiji Samuela Etoa, a onda je kao dečak stigao u Barselonu, gde je prošao omladinsku školu. Kasnije je igrao za B timove Barselone i Nanta, Saragosu i Admiru. U Partizan ga je iz ljubljanske Olimpije doveo Savo Milošević. Po odlasku Miloševića iz kluba, Banjak je pao u drugi plan kod Aleksandra Stanojevića i ubrzo je napustio Beograd.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track