OHI NAPUŠTA ZVEZDU POSLE ŠEST MESECI: Danski Brondbi spremio MILION EVRA za obeštećenje!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

prelazni rok

OHI NAPUŠTA ZVEZDU POSLE ŠEST MESECI: Danski Brondbi spremio MILION EVRA za obeštećenje!

Fudbal -

Ohi Omoijuanfo je zimus stigao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu, ali norveški fudbaler nije uspeo da se snađe najbolje u našem najtrofejnijem klubu. Posle samo šest meseci napušta redove prvaka Srbije. Napadač je u poodmaklim pregovorima sa danskim Brondijem, koji je pripremio milion evra za obeštećenje crveno-belima.

Ove sezone je Ohi upisao tek jedan nastup u sezoni, odigrao je tek 18. minuta u prvenstvenom meču protiv Kolubare, što je bilo i premalo kako bi pokazao šta ume. Tokom priprema zadobio je i povredu zbog koje nije ni odigrao niti jednu utakmicu u Sloveniji, pa nije bio ni spreman za utakmice u Ligi šampiona.

Njegov izostanak je iskoristio Milan Pavkov koji je počeo da trese mreže, kao i povratnik Aleksandar Pešić, koji je takođe odmah nakon što je kročio na teren pokazao pozamašno umeće i golgeterski instinkt golovima protiv Voždovca i Makabija iz Haife.

Ohi je zimus stigao u Zvezdu i u prethodnoj sezoni je odigrao 22 utakmice za Crvenu zvezdu i postigao je 11 golova, uz jednu asistenciju, od čega je sigurno među značajnijima gol u "večitom derbiju" na Marakani, kada je Zvezda na kraju i slavila sa 2:0.

Pre nego što je stigao u Crvenu zvezdu, Ohi je imao sjajnu sezonu u Moldeu gde je bio najbolji strelac norveškog šampionata sa 27 golova iz 29 utakmica. S obzirom na to da mu je isticao ugovor, Zvezda je uspela da ga kapariše i dovede kao slobodnog igrača, dok će od transfera u Brondbi lepo zaraditi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track