ZVEZDA OSTAJE BEZ NAPADAČA: PAVKOV PREKOBROJAN NA MARAKANI! Korpulentni napadač odlazi u Saudijsku Arabiju kod "partizanovaca"
Foto: www.crvenazvezdafk.com

prelazni rok

ZVEZDA OSTAJE BEZ NAPADAČA: PAVKOV PREKOBROJAN NA MARAKANI! Korpulentni napadač odlazi u Saudijsku Arabiju kod "partizanovaca"

Fudbal -

Pored Norvežanina Ohija, Crvenu zvezdu bi uskoro mogao da napusti i korpulentni napadač Milan Pavkov, koji se proslavio sa dva antologijska gola protiv Liverpula na "Marakani". On je veoma blizu selidbe u Saudijsku Arabiju, a transfer bi trebalo da se realizuje posle revanš utakmice plej-ofa za Ligu šampiona, kada u utorak crveno-beli dočekuju prvaka Izraela Makabi iz Haife.

Pavkov bi trebalo da od u Al Fejhu, klub čiji je trener Vuk Rašović i za koga brani bivši golman Zvezde i Partizana Vladimir Stojković. Za prelazak Pavkova izdvojiće navodno milion evra, dok bi godišnja plata centarfora iz Begeča bila oko 750.000 evra, što je višestruko više od primanja na "Marakani".

Milan Pavkov se već dugo pominje kao prekobrojan u Zvezdi, ali je ostajao da uglavnom bude džoker sa klupe, mada se neretko nametnuo i kao prva opcija u napadu.. Ove sezone je isti slučaj, predviđen je bio da bude rezerva Ohiju, međutim, dobre igre na pripremama potom i u prvenstvu izbacile su ga u prvi plan.

Dolazak Aleksandra Pešića je gurnuo Pavkova na klupu, ali je opet uspevao da postigne golove kada uđe u igru i kada dobije priliku, no, čini se kao da je vreme za rastanak. Pavkov se nalazi na korak od transfera u Saudijsku Arabiju, gde je dobio primamljivu ponudu.

Odlaskom Ohija i Pavkova, Zvezdi će biti potreban novi navalni igrač, za koga je navodno glavni čovek kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić spreman da plati 2,5 miliona evra, koliko očekuje da dobije za Pavkova i Ohija. Ako njih dvojica odu, crveno-bveli bi ostali sa samo jednim klasičnim špic igračem, povratnikom Aleksandrom Pešićem.

Mnogo toga će zavisiti i od krajnjeg epiloga na revanšu u Beogradu između Crvene zvezde i Makabija, jer će budžet prvaka Srbije biti značajno dopunjen ako uspeju da se plasiraju u Ligu šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track